Mere svineri i parker

Aalborg Kommune bruger mange penge på at rydde op efter de flere og flere, som benytter byens parker

Ofte flyder der med affald i byens parker.

Ofte flyder der med affald i byens parker.

AALBORG:Tomme pizza-bakker, brugte engangsgrill, madpapir, cigaretskodder og plastflasker. Parkerne er Aalborg indtages i stigende grad af unge, som bruger de grønne områder til at slappe af og hygge sig med vennerne. Men mange af dem glemmer desværre at rydde op efter sig.

Tydelig tendens

- Vi ser en tydelig tendens til, at flere og flere bruger Jomfru Aneparken, Østre Anlæg og andre af de bynære parker til at holde picnic med vennerne. Og selvom det er dejligt, betyder det også, at der bliver mere affald og oprydning, forklarer stadsgartner Kirsten Lund Andersen.

Eksplosiv stigning

Hun har ikke noget overblik over, hvor mange penge kommunen pt. bruger på at holde rent. Men det er formentlig ikke småpenge, for affaldsmængden og presset på parkerne er steget eksplosivt, og for at imødegå noget af det, har man i år valgt at opsætte flere skraldespande, tømme dem flere gange i løbet af dagen og renholde og samle affald løbende - alle ugens syv dage.- Så vi har sat ekstra mandskab på. Men det er også vigtigt, at folk stadig husker at rydde op efter sig selv, understreger Kirsten Lund.

Lettere at holde picnic

Hun er naturligvis glad for, at parkerne bliver brugt mere. Men holdningen til affald kunne godt være bedre.- Noget af det hænger formentlig sammen med, at det er blevet meget lettere at lave en lille picnic. For der er efterhånden mange forretninger, som sælger sandwich og lignende, så man behøver ikke pakke en stor kurv hjemmefra, forklarer hun.

Rammer fællesskabet

Ifølge stadsgartneren betyder udgifterne til rengøring, at der bliver mindre til almindeligt vedligehold og forskønnelse af byens parker. Og derfor kunne hun godt ønske sig, at folk tænkte sig lidt mere om.- Det er jo fællesskabet - og dermed også dine egne skattekroner - det går ud over i den sidste ende, påpeger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.