Merkel beder Putin om hjælp til at befri gidsler

Ruslands præsident siger, at ukrainsk tilbagetrækning fra den østlige del af landet er nøglen til løsningen.

I en telefonsamtale har den tyske forbundskansler, Angela Merkel, bedt Ruslands præsident, Vladimir Putin, om at hjælpe med at befri syv europæiske militærobservatører, heriblandt en dansker.

Putin har svaret, at nøglen til en løsning er, at de ukrainske styrker i den østlige del af landet trækkes væk, at volden ophører, og at der indledes en national dialog.

Det oplyser den russiske regering.

- Angela Merkel anmodede om hjælp til at befri militærobservatørerne fra en række europæiske, lande heriblandt Tyskland, som er blevet tilbageholdt i det østlige Ukraine. Begge parter var enige om at udnytte OSCE's mæglingspotentiale, oplyser russerne.

- Vladimir Putin understregede, at dagens vigtigste punkt var at få militærenhederne fra det sydøstlige Ukraine til at trække sig tilbage, stoppe volden og omgående indgå i en national dialog om en forfatning, der involverer alle regioner og politiske kræfter, hedder det.

Ifølge den russiske regering aftalte de to statsoverhoveder at snakke sammen igen inden for kort tid.

Hætteklædte og bevæbnede prorussiske militser har besat en række byer i det østlige Ukraine, tilsyneladende i et forsøg på at løsrive landsdelen og gøre den til en del af Rusland.

I sidste uge omringede en milits en militær observatørgruppe fra OSCE i det østlige Ukraine, og de holdes som gidsler i byen Slavjansk.

Gruppen bestod af otte europæiske militærofficerer og fem ukrainske soldater.

På grund af sygdom blev en svensk observatør frigivet i weekenden. Tilbage er den danske observatør sammen med fire tyskere, en polak og en tjekke.

Der er intet nyt om, hvad der er sket med de fem ukrainske soldater.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.