Udland

Merkel: EU er klar til at skrue op for sanktioner

Den tyske forbundskansler lægger op til, at stramningerne mod Rusland skal gå ind i tredje fase.

EU-landene er klar til at give sanktionerne mod Rusland endnu en stramning.

Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, inden torsdagens topmøde i Bruxelles, hvor EU's stats- og regeringschefer skal finde en grimasse, der kan passe, over for Rusland og præsident Vladimir Putin.

- EU-topmødet i dag og i morgen vil gøre det klart, at vi til enhver tid er klar til at introducere sanktioner fra tredje fase, hvis situationen forværres, siger Merkel.

Hun tilføjer, at G8-gruppen, der inkluderer Rusland, formelt er lagt død, så længe den diplomatiske krise med Moskva står på.

Ved et hasteindkaldt topmøde for to uger siden vedtog EU-lederne det, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kaldte "en tretrinsraket" af sanktioner.

I første omgang afbrød EU en række politiske forhandlinger med Rusland.

Dernæst har EU indført indrejseforbud og indefrosset kapital for 21 navngivne militærfolk og politikere fra Rusland og Krim-halvøen.

Som fase tre skulle det medføre "yderligere og vidtrækkende konsekvenser", hvis Rusland tog nye skridt for at destabilisere situationen i Ukraine.

Forventningen i Bruxelles er, at EU-topmødet som minimum vil føre til, at nye navne vil blive tilføjet den sorte liste over personer med indrejseforbud i EU.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.