Udland

Merkel: EU er klar til at skrue op for sanktioner

Den tyske forbundskansler lægger op til, at stramningerne mod Rusland skal gå ind i tredje fase.

EU-landene er klar til at give sanktionerne mod Rusland endnu en stramning.

Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, inden torsdagens topmøde i Bruxelles, hvor EU's stats- og regeringschefer skal finde en grimasse, der kan passe, over for Rusland og præsident Vladimir Putin.

- EU-topmødet i dag og i morgen vil gøre det klart, at vi til enhver tid er klar til at introducere sanktioner fra tredje fase, hvis situationen forværres, siger Merkel.

Hun tilføjer, at G8-gruppen, der inkluderer Rusland, formelt er lagt død, så længe den diplomatiske krise med Moskva står på.

Ved et hasteindkaldt topmøde for to uger siden vedtog EU-lederne det, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kaldte "en tretrinsraket" af sanktioner.

I første omgang afbrød EU en række politiske forhandlinger med Rusland.

Dernæst har EU indført indrejseforbud og indefrosset kapital for 21 navngivne militærfolk og politikere fra Rusland og Krim-halvøen.

Som fase tre skulle det medføre "yderligere og vidtrækkende konsekvenser", hvis Rusland tog nye skridt for at destabilisere situationen i Ukraine.

Forventningen i Bruxelles er, at EU-topmødet som minimum vil føre til, at nye navne vil blive tilføjet den sorte liste over personer med indrejseforbud i EU.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst