Udland

Merkel giver højreekstremister tørt på under asylbesøg

Den tyske forbundskansler erklærer, at der er nul-tolerance over for den seneste tids "modbydelige angreb".

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, gjorde det onsdag klinkende klart under et besøg på et flygtningecenter i Sachsen i den østlige del af landet, at Tyskland ikke vil tolerere nogen som helst former for voldelige angreb på asylsøgere.

- Der vil ikke være nogen tolerance over for folk, der sætter spørgsmål ved andre folks værdighed, tordnede Merkel og fortsatte:

- Desto flere mennesker, der gør det klart gennem deres arbejde og i samtaler med bekendte, venner og familie, desto stærkere vil vi stå og være i stand til at løse opgaven med at tage os af flygtninge

Udtalelserne kom efter, at hun var blevet buhet ud ved ankomsten til asylcentret i byen Heidenau, der har været udsat for voldelige højreekstremistiske protester. Omkring 200 personer hånede Merkel med tilråb som "forræder, forræder" og "vi er pøbelen".

Spændingerne i byen stiger, fordi der åbnes et nyt asylcenter i et tidligere byggemarked. Et af tilråbene var en reaktion på Merkels vicekansler Sigmar Gabriels udtalelser, da han under et besøg i byen mandag betegnede demonstranterne som pøbelen.

På opfordringer på de sociale medier fra ekstremistgrupper kørte adskillige bilejere dyttende forbi det sted, hvor Merkel befandt sig.

Merkel var blevet hilst velkommen af delstaten Sachsens ministerpræsident, Stanislaw Tillich, der er partikammerat med forbundskansleren i CDU, og byens borgmester, Jürgen Opitz. Senere talte hun med flygtninge og socialarbejdere i centret.

Mens Tyskland forbereder sig på at modtage op mod 800.000 asylansøgere i år, så er migrantfjendskab dukket op til overfladen med en stribe angreb på flygtningecentre i Tyskland.

Merkels rundrejse onsdag finder sted dagen efter, at Tyskland meddelte, at man havde stoppet med at sende syriske asylansøgere tilbage til det første indrejseland i EU, som det er bestemt i Dublin-aftalen.

Tyskland er dermed det første EU-land, der effektivt forenkler ansøgningsprocessen for dem, der flygter fra den brutale borgerkrig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.