Merkel inviterer Lars Løkke til arbejdsmiddag på slottet

Danmark, Holland, Sverige og Finland er inviteret til arbejdsmiddag forud for EU's topmøde i Bratislava.

Lars Løkke Rasmussen inviteret til arbejdsmiddag hos Merkel Foto: Scanpix/Tobias Schwarz

Lars Løkke Rasmussen inviteret til arbejdsmiddag hos Merkel Foto: Scanpix/Tobias Schwarz

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må børste sin tyske etikette af, for han er inviteret til arbejdsmiddag hos forbundskansler Angela Merkel forud for EU's topmøde i Bratislava til september.

Foruden den danske statsminister deltager toplederne fra Holland, Sverige og Finland også. De sætter sig til bords 26. august for at tale om den britiske beslutning om at forlade EU.

- Når Merkel har inviteret til et uformelt møde på fredag i den her lille, sluttede kreds af lande, så er det fordi, at vi fem lande ser ens på mange ting. Det gælder ikke mindst vores holdning til den økonomiske politik, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Arbejdsmiddagen mellem de nordeuropæiske lande vil blive brugt på at tale om, hvorvidt EU-samarbejdet bevæger sig i den retning og i det tempo, som er i de fem landes interesse.

Mødet finder sted forud for topmødet i Bratislava 16. september, hvor de tilbageværende 27 medlemslande - uden Storbritannien - skal drøfte, hvordan EU kommer videre efter den britiske beslutning om at forlade unionen.

- Når et stort og vigtigt land som Storbritannien beslutter sig for at forlade EU-samarbejdet, så er vi nødt til at stoppe op og tænke os om. Det har vi i EU besluttet os for at bruge de kommende måneder på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den tyske forbundskansler har inviteret til middag på Schloss Meseberg nord for Berlin.

På topmødet i Bratislava skal der for første gang sættes mere kød på den erklæring, som de tilbageværende 27 EU-lande vedtog i Bruxelles i slutningen af juni.

Selv om briterne har givet udtryk for, at de ønsker at forlade EU, er der for Danmark meget værdi i at forblive en del af EU-samarbejdet, understreger statsministeren.

- Vi ønsker fra dansk side at styrke vores sikkerhed og vores økonomi til gavn for vores borgere og virksomheder.

- Vi kan rigtig meget selv. Men når det kommer til at bekæmpe terror, begrænse migration og skabe arbejdspladser og vækst i Danmark, så er EU-samarbejdet afgørende for et lille land som vores, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.