Udland

Merkel og Hollande: EU klarer selv krisen

Frankrigs præsident og Tysklands kansler er enige om, at eurozonen selv må finde en løsning på gældskrise.

Merkel og Hollande: EU klarer selv krisen

De er uenige om alt fra behovet for vækstpakker over Den Europæiske Centralbanks magtbeføjelser til indførelsen af euroobligationer.

Men François Hollande og Angela Merkel er enige om én ting: Europa finder selv en løsning på sin gældskrise og kan ikke sætte sin lid til hjælp udefra.

Det fortæller den franske præsident i en pause under forhandlingerne ved G20-topmødet i den mexicanske by Los Cabos.

- Vi kan have forskellige opfattelser på flere områder. Men fru Merkel og jeg ved, at Europa må finde sit eget svar (på krisen), siger Hollande om den tyske forbundskansler.

- Svaret skal ikke komme udefra, siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters og fastslår, at det ikke kan være Den Internationale Valutafond IMF's opgave at redde de gældsplagede eurolande.

- IMF er ikke til for at være bagstopper for eurozonen, selv om den har gjort det for nogle lande, som vi så det med hensyn til Grækenland, siger han.

Og på G20-topmødet har de 17 medlemmer af eurozonen lovet resten af verdens 20 førende økonomier, at de vil gøre alt for at finde en løsning på gældskrisen, lyder det fra Angela Merkel i Los Cabos.

- Vi har demonstreret vores fælles fodslag og beslutsomhed, siger den tyske forbundskansler ifølge nyhedsbureauet dpa.

Europa vil redde sig ud af det økonomiske morads ved at få saneret statsbudgetterne, iværksætte initiativer for mere vækst samt bedre samarbejde.

- Det har de været meget lydhøre over for herovre, siger Merkel og tilføjer ligesom den franske præsident:

- Det er blevet tydeligt, at alle har et ansvar for at løse sine egne problemer.

/ritzau/