Udland

Merkel og Hollande: Grækenland skal blive i eurozonen

Den tyske og franske leder træder forsigtigt forud for skæbnemøde om den græske gældsplan.

Angela Merkel og Francois Hollande, fredag i Paris. Foto: Pascal Rossignol/AP/POLFOTO

Angela Merkel og Francois Hollande, fredag i Paris. Foto: Pascal Rossignol/AP/POLFOTO

Både Frankrig og Tyskland vil beholde det kriseramte Grækenland inden for eurozonen, understreger lederne for eurozonens to største lande, netop som eurogruppen vil gøre endnu et forsøg på at enes med nye græske regering om landets kriselån.

- Grækenland er i eurozonen. Grækenland skal blive i eurozonen, siger den franske præsident, François Hollande, ifølge nyhedsbureauet AFP ved et fælles pressemøde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i Paris.

Merkel tilføjer, at den tyske holdning fra starten af krisen har været at beholde Grækenland som et af de 19 lande i eurosamarbejdet. Hun understreger, at den tyske regering "vil gøre alt for at fortsætte ad denne vej".

Den tyske kansler glider af på en journalists forsøg på at få hende til at kommentere det tyske finansministeriums beskrivelse torsdag af Grækenlands forhandlingsudspil som "en trojansk hest", der skal gøre det muligt for grækerne at slippe for skrappe sparekrav.

- Jeg har ikke i sinde at befatte mig med græsk mytologi. Også her er min viden begrænset, siger Merkel ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Mødet mellem Hollande og Merkel finder sted få timer før, at eurolandenes finansministre skal drøfte det græske udspil om en låneforlængelse på seks måneder.

Der er tale om et ekstraordinært møde i eurogruppen, hvor Grækenlands fremtidige skæbne som euroland står på spil.

Det er det tredje møde på lidt over en uge i et forsøg på at nå frem til et kompromis og forhindre, at Grækenland forlader eurosamarbejdet.

Merkel betegner fredagens møde i Bruxelles som indledningen til "en intensiv arbejdsfase".

Uden at gå i detaljer om det græske forhandlingsudspil fra torsdag siger kansleren, at der stadig er behov for at tale om "betydelige forbedringer i substansen" af det, der ligger på forhandlingsbordet, skriver dpa.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.