Udland

Merkel skal drøfte ny regering med De Grønne

Forhandlingerne om en ny koalitionsregering i Tyskland er i gang. Det kan tage måneder, lyder det.

Merkel skal drøfte ny regering med De Grønne

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, sætter sig i slutningen af næste uge ned med De Grønne for at høre miljøpartiets holdning til eventuelt at indgå i en ny regering.

Det siger en talsmand for De Grønne til det tyske nyhedsbureau dpa.

Men først skal toppolitikerne hos Merkels kristelige demokrater i CDU/CSU og socialdemokraterne i SPD fredag holde et første sonderingsmøde om en ny koalitionsregering i Europas største økonomi.

Merkels CDU/CSU vandt en storsejr ved forbundsdagsvalget 22. september, men hendes hidtidige regeringspartner, det liberale FDP, røg ud af Forbundsdagen.

Derfor er hun nu på udkig efter en ny makker. Men hverken SPD eller De Grønne har hidtil vist lyst til at danne regering med hende.

Ifølge SPD's generalsekretær, Andrea Nahles, kan det tage måneder, før forhandlinger om en ny forbundsregering får en ende.

- Der er ingen tvivl om, at det vil tage lang tid, men vi vil til sidst ende med en ny regering i december eller januar, siger Nahles ifølge dpa.

Mange socialdemokrater er modstandere af at gå med i en stor koalition med CDU/CSU igen, da partiet styrtdykkede til sit dårligste valgresultat nogensinde efter samarbejdet med Merkel fra 2005 til 2009.

En af de store knaster ved sonderingerne ventes at blive SPD's krav om at hæve topskatten, hvilket fremtrædende kristelige demokrater på forhånd kategorisk har afvist.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.