Merkel var livline i millionær-tv-quiz

Hvem vil være millioner?

Arkivfoto: Michaela Rehle, Reuters

Arkivfoto: Michaela Rehle, Reuters

BERLIN:Hvem kan man ringe til, hvis man deltager i ”Hvem vil være millionær?” og får et spørgsmål om det tidligere DDR?

Den konservative tyske CDU-politiker Wolfgang Bosbach var ikke i tvivl: Hans livline var forbundskansler Angela Merkel, der er vokset op i et kommunistiske Østtyskland.

Bosbach ringede diskret op til forbundskansleren fra sin private mobiltelefon, da han sad i det kendte studie hos Günther Jauch, der har været vært på showet i Tyskland i en lang årrække.

Tv-selskabet RTL sender programmet klokken 20.15 mandag aften, og det vil ikke på forhånd oplyse, hvordan det gik, da Merkel var livline eller telefonjoker, som det også hedder i Tyskland, skriver ugemagasinet Stern.

Deltagerne i den tyske version af ”Hvem vil være millionær?” har op til fire livliner, som de kan benytte én gang hver på et selvvalgt tidspunkt spillet igennem. Man kan blandt andet få publikums svar på et spørgsmål, eller få fjernet to af forkerte svarmuligheder.

Deltageren kan også ringe til en ven, som inden for 30 sekunder skal komme med et bud på den rigtige svarmulighed.

Merkel, der blev født i 1954, er opvokset i DDR som førstefødte af en præst og en lærer. Forældrene gik imod strømmen fra øst til vest ved kort efter deres datters fødsel at flytte til Brandenburg-området i det daværende DDR

Pengepræmien fra showet med Wolfgang Bosbach går til et godt formål. Hvis man kan svare på alle spørgsmål, er den på 7,5 millioner danske kroner i Tyskland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.