Messerschmidt: EP opfører sig som børnehave

DF's europaparlamentariker kritiserer sine kolleger for at ikke bare at lade sagen gå sin gang ved domstolen.

Messerschmidt: EP opfører sig som børnehave

Medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF) tager skarpt afstand fra det flertal i parlamentet, der nu lægger op til at boykotte samarbejdet med det danske EU-formandskab på Schengen-området.

- Jeg synes, Europa-Parlamentet opfører sig som verdens største børnehave. Man har allerede meddelt, at man ønsker at prøve det her ved domstolen. Så burde sagen sådan set stoppe der.

- Det der med, at man nu begynder at boykotte Danmark, fordi Danmark har en holdning, der ikke lige huer parlamentets flertal, det synes jeg er dybt dybt barnagtigt, siger Messerschmidt.

Han er selv ikke i tvivl om, at rådet anført af justitsminister Morten Bødskov (S) handler helt i overensstemmelse med EU-traktaten, og at medlemslandene har ret til selv at bestemme, hvornår de vil lukke deres grænser.

Men han synes, det er fint, hvis sagen bliver prøvet for domstolen.

- Det er klart, at det flertal i parlamentet, som jo altid nidkært vogter over sin egen ret og dominans i EU-systemet, jo kan anlægge en sag. Det er der jo faste regler for.

- Så kan de jo efter de almindelige sagsprocedurer vel vente at få en afgørelse om to-tre år, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/