Messerschmidt klager over Vestager

Morten Messerschmidt klager til EU-Kommissionen over Margrethe Vestager for udtalelse i valgkamp, skriver TV2.

Margrethe Vestager - Morten Messerschmidt mener,. hun har overtrådt græsen for, hvad hun må i den danske valgkamp. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Margrethe Vestager - Morten Messerschmidt mener,. hun har overtrådt græsen for, hvad hun må i den danske valgkamp. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt vil indgive en klage over den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Det skriver TV2.

Søndag har den tidligere radikale formand nemlig trådt frem på TV og talt om De Radikales politik. Og det må man ikke, når man er kommissær, siger Morten Messerschmidt.

- Det er meget alvorligt. Det beklikker kommissions uafhængighed, siger Morten Messerschmidt til TV2.

- Jeg vil skrive direkte til kommissionens formand og bede ham indskærpe over for Vestager, at det er helt uacceptabelt, at hun ikke er neutral, men deltager i den danske valgkamp, siger han

Det er et interview med DR søndag formiddag, der er faldet Messerschmidt for brystet.

Her trådte Vestager angiveligt frem og kommenterede partiets forslag om at lade boligskatterne stige. Margrethe Vestager bliver også spurgt, om hun er kommet hjem for at støtte den radikale partiformand, Morten Østergaard, i valgkampen.

- Det gør jeg hver eneste dag, uanset hvor jeg er. Når hjerteblodet er radikalt, så uanset hvor man er, så må man hjem og vise støtten, siger hun til DR.

Hun påpeger dog også, at der er grænser for, hvor meget hun kan gøre.

- I komme til at se mig alt for lidt, for der er ret snævre grænser for, hvad jeg må stille op til, siger Vestager til DR.

Men Morten Messerschmidt er ikke i tvivl om, at Vestagers optræden på tv går over grænsen for, hvad hun må.

- I det interview leverede hun et meget helhjertet forsvar for De Radikales skattepolitik. Hun lod endda forstå, at hun vil være med i kampagnen. Hun er på meget dybt vand, siger han til TV2.

I EU-Kommissionens "Code of Conduct" står der blandt andet følgende om kommissærernes optræden i hjemlig politik:

"I respekt for uafhængighedsprincippet, bør kommissærer afholde sig fra at komme med offentlige udtalelser eller indgriben på vegne af et politisk parti eller en fagforening, som de er medlem af, undtaget når de er på valg", skriver TV2.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.