Messerschmidt kræver uvildigt EU-tjek

Utroværdigt, at regering afviser afstemning om bankunion, mener DF's EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt.

Det er ikke overraskende, at Justitsministeriets kronjurister konkluderer, at Danmark ikke afgiver så meget suverænitet efter grundlovens paragraf 20, at danskerne skal til folkeafstemning om bankunionen. Sagen bør granskes af uvildige jurister.

Det mener Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, som underviser i EU-jura.

- Jeg har meget svært ved at forstå som jurist og lægmand, hvorfor det ikke er overdragelse af myndighed, at en ny EU-instans kan lukke danske pengeinstitutter. Jeg vil bestride rigtigheden af regeringens rapport, siger Morten Messerschmidt.

Regeringen offentliggør klokken 11 sin rapport, som anbefaler et ja til bankunionen. Det erfarer Jyllands-Posten fra en centralt placeret kilde i regeringen.

Morten Messerschmidt skoser regeringen for at "gå kujonvejen" ved at undgå at spørge danskerne, om de skal gå med i bankunionen.

- Det ville være den mest oprigtige måde. Danmark har sit forbehold for euroen. De ønsker at være med i endnu et europrojekt, men vil ikke spørge danskerne om det, siger Morten Messerschmidt.

Han erkender, at Dansk Folkeparti har en politisk interesse i flest mulige folkeafstemninger.

- Jeg havde ingen problemer med at tabe afstemningen, så EU-patentet indføres. Der er gode argumenter for at holde EU-afstemninger, uanset om man er på ja- eller nej-siden. Sverige og Storbritannien står uden for bankunionen, siger Morten Messerschmidt.

Alle ved, at der ikke er penge nok, hvis store sydeuropæiske banker krakker, siger han.

- Hvem skal så betale? Det kan regeringen ikke svare på. Ingen ved, hvordan finansmarkederne vil reagere, om det øger eller sænker mistilliden, når man laver bankunionen, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.