Messerschmidt på mødetogt i Bruxelles

Messerschmidt er i Bruxelles, mens døren til mulige allierede ser ud til at binde mere end i sidste uge.

Valgets store danske vinder, DF's Morten Messerschmidt, er allerede troppet op i EU-hovedstaden Bruxelles for blandt andet at tale med en potentiel ny gruppe og med mulige nordiske samarbejdspartnere.

To dage efter europaparlamentsvalget er uformelle forhandlinger om nye samarbejder og gruppedannelser i det nye EU-Parlament i gang.

Fra flere sider ses der med interesse mod den populære Messerschmidt, som selv er i Bruxelles for at sikre mest mulig indflydelse til sig selv og de øvrige tre nye DF-mandater.

Mandag mødtes han med de EU-skeptiske finner, De Sande Finner, som han har siddet sammen med i sin nuværende nationalistisk prægede gruppe i parlamentet, EFD.

Messerschmidt har sagt, at han er interesseret i at samarbejde med finnerne - måske om at flytte fra EFD over i ECR-gruppen, som er ledet af Storbritanniens premierminister, David Camerons, britiske konservative.

Et samarbejde er også stillet Messerschmidt i sigte fra svensk side, nemlig fra det nationalistiske parti Sverigedemokraterna (SD).

Om samarbejdsviljen er gengældt, ved svenskerne endnu ikke.

SD anser ifølge partiets presseansvarlige, Martin Kinnunen, det heller ikke for at være sandsynligt, at ECR, som bejler til Messerschmidt til en vis grad og omvendt, er en gruppe for dem.

ECR's fremtrædende parlamentsmedlem, britiske Daniel Hannan, listede i sidste uge døren op for, at DF, som gruppen tidligere har afvist, kunne komme ind i varmen i ECR-gruppen.

Tilsyneladende er det dog ikke alle i den konservative gruppe, som er interesserede i det danske selskab.

The Guardian skriver, at flere britiske medlemmer mener, at partiledelsen vil være meget forsigtig med at lukke Messerschmidt ind i gruppen. Og at Hannan ikke havde handlet på vegne af David Cameron, da han luftede medlemsmuligheder for næsen af DF.

De partier, som sidder i ECR i dag, vil ikke ud med, hvad de mener om DF's mulige indtog, og ECR-gruppens presseansvarlige vil ikke kommentere de samtaler, de "har eller ikke har" med potentielle nye partnere.

En usædvanligt fåmælt Messerschmidt skriver i en sms, at "det går fint" i Bruxelles, men vil ikke ud med, hvem han mødes med, og hvad der kommer ud af møderne.

- Der sker ikke noget i forhold til grupper før om et par uger, skriver han tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.