Messerschmidt sikrer sig DF's ene mandat i Nordsjælland

Med 7554 personlige stemmer får Morten Messerschmidt Dansk Folkepartis ene mandat i Nordsjælland.

Morten Messerschmidt er tilbage i Folketinget efter at have været i Europa-Parlamanetet.

Morten Messerschmidt er tilbage i Folketinget efter at have været i Europa-Parlamanetet.

KØBENHAVN:Morten Messerschmidt sikrer sig DF's ene mandat i Nordsjællands Storkreds og kommer dermed i Folketinget.

Han får 7554 personlige stemmer, og han får dermed klart flere stemmer end partiets nummer to i kredsen, Marlene Harpsøe. Hun mister sin plads i Folketinget.

Ved seneste valg havde DF tre mandater i Nordsjælland, men folketingsvalget har budt på stor nedgang for partiet, der kun får et enkelt mandat i den kreds.

Foruden Harpsøe ryger Jan Erik Messmann, som også var genopstillet, ud af Folketinget. Den sidste plads var besat af Pia Adelsteen, men hun har ikke været genopstillet ved folketingsvalget.

Morten Messerschmidt har tidligere været i Folketinget fra 2005 til 2009, hvor han kom i Europa-Parlamentet og har været den helt store stemmesluger.

Ved EP-valget i 2014 fik han således 465.758 personlige stemmer - det er det højeste antal personlige stemmer, der nogensinde er givet i Danmark.

Selv om han dengang scorede rekordmange stemmer, ser billedet anderledes ud ved folketingsvalget. Her får han således kun femteflest personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds.

Både Martin Lidegaard (R), Sophie Løhde (V), Nick Hækkerup (S) og Mette Abildgaard (K) har fået flere stemmer end ham i kredsen.

På landsplan har Dansk Folkeparti haft et dårligt valg og går 21 mandater tilbage, hvilket er mere end en halvering. Blokmæssigt er det blevet en rød sejr, og S-formand Mette Frederiksen forsøger at danne en regering.

Morten Messerschmidt anerkender da også, at nederlaget vil sætte sit præg på den kommende tid.

- Det er klart, at der venter et stort arbejde foran os med et få genrejst Dansk Folkeparti, siger han.

Han vil endnu ikke sige, hvad hans rolle bliver i folketingsgruppen.

- Vi får sådan set allesammen én rolle, som er at kæmpe så hårdt for DF's rolle som muligt. Med en så voldsomt reduceret folketingsgruppe skal der arbejdes endnu hårdere. Det er sådan set ligegyldigt, hvor mange personlige stemmer man har.

- Hvad præcist titlerne bliver, må vi afvente og se, til gruppen har været samlet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.