Messerschmidt: Thorning bør boykotte Nobel-galla

EU har skabt økonomisk usikkerhed og splid mellem landene. Fredspris provokerer borgerne, siger Messerschmidt.

Messerschmidt: Thorning bør boykotte Nobel-galla

Bliv væk.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har meddelt, at hun deltager i overrækkelsen af Nobels fredspris på Oslo Rådhus den 10. december 2012.

- Statsministeren bør boykotte arrangementet og ved sin udeblivelse sende et stærkt signal til EU om, at det er stærkt upassende at feste i en tid, hvor EU har skabt optøjer, økonomisk usikkerhed og splid imellem de europæiske lande, siger Morten Messerschmidt.

Han henviser til, at flere lande, herunder Storbritannien, Tjekkiet og Sverige har allerede meddelt, at de ikke deltager ved uddelingen. Sverige har dog meldt afbud, fordi statsminister Fredrik Reinfeldt er vært ved en samtidig nobelfest i Stockholm.

EU er blevet tildelt Nobels fredspris for sit bidrag til "fremme af fred, forsoning, demokrati og menneskerettigheder i Europa gennem mere end seks årtier".

Og prisen er ifølge statsministeren velfortjent:

- Midt i en tid, der handler om økonomisk krise, er det en påmindelse om, at den fred og stabilitet, vi har vænnet os til i Europa, ikke ville have været mulig uden EU, siger Helle Thorning-Schmidt i en kommentar.

Morten Messerschmidt mener til gengæld, at Nobelprisen er en rød klud i ansigtet på de europæiske borgere, som dagligt må finde sig i nedskæringer, arbejdsløshed og manglende muligheder for at brødføde deres børn.

EU's ledere sender et signal ved at tage til Nobel-gallaen, og det vil provokere EU's borgere, mener han:

- Det er ikke tiden til at fejre EU som fredens projekt i en tid, hvor demokratierne er sat ud af magt, og Bruxelles er plastret ind i pigtråd for at holde borgerne væk fra EU-paladserne.

- Helle Thorning-Schmidt burde hellere boykotte arrangementet og sende et stærkt signal om, at i en krisetid, er det upassende at holde fest. Her kræves der i stedet hårde tag for at få styr på økonomi og vækst, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.