Messerschmidts fravær eneste overraskelse

Dansk Folkeparti har sat et nyt hold, hvor der ikke blev plads til Morten Messerschmidt i toppen.

Messerschmidts fravær eneste overraskelse

Der faldt en lille afklapsning til europaparlamentariker og stemmesluger Morten Messerschmidt, da Kristian Thulesen Dahl som ny partiformand satte det nye og forudsigelige hold i toppen af Dansk Folkeparti.

Det mener politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- En lille overraskelse er, at man ikke har valgt at gøre Morten Messerschmidt til næstformand eller noget. Det er nok et signal til Morten Messerschmidt om, at han måske skal neddrosle sine formandsdrømme en smule, siger Jønsson.

Selv siger Morten Messerschmidt, at der er sat det helt rigtige hold. Han mener ikke, at han ville være den rigtige som næstformand.

- Jeg er tilfreds med at være en central del af partiet og er ikke optaget af titler. Der render en masse rundt på Christiansborg med titler, men uden indflydelse. Titler er vigtige, men ikke det vigtigste, siger Messerschmidt.

Rokaden betyder blandt andet, at den hidtidige næstformand Peter Skaarup bliver gruppeformand, mens Søren Espersen avancerer til næstformand for partiet.

- Det er næsten den mest forudsigelige rokade, der har været i et politisk parti. Det er stort set bare de centrale personer, der er rykket et skridt op, efter at Pia Kjærsgaard har forladt formandsstolen, siger Jønsson.

Politisk er der ikke nogen forskel på Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl, mener Jønsson. Forskellen ligger i deres måde at tale og vise sig på.

- Pia Kjærsgaard kommunikerer meget med følelserne og er dygtig til at tage afsæt i borgernes hverdag. Kristian Thulesen Dahl elsker talremser og at gå rundt med sine mapper under armen med gule sedler, siger Jønsson.

Thulesen Dahl kommunikerer meget mere til hovedet, mener Jønsson, tidligere rådgiver for det daværende Ny Alliance.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.