Messi vil huskes for andet end sine mål

FC Barcelona-stjernen Lionel Messi vil gerne huskes for at være en god ven og kollega - ikke sine mange scoringer - når han stopper karrieren.

Messi vil huskes for andet end sine mål

Siger man Lionel Messi, siger man mål på samlebånd. Og man siger også FC Barcelona og spandevis af titler.

Men den 25-årige argentinske superstjerne vil huskes for alt muligt andet end sine bedrifter på fodboldbanen, når han engang indstiller karrieren.

- Når jeg stopper, håber jeg på at blive husket som en fin fyr. Jeg holder af at score mål, men jeg holder også af at have venner blandt de mennesker, jeg har spillet sammen med, siger Messi i et interview med avisen El Pais.

Messi skal i aktion for Barcelona tirsdag aften i Champions League-kampen på udebane mod Benfica fra Lissabon.

Her kan tilskuerne glæde sig til at se spilleren, der de seneste tre år er blevet kåret til verdens bedste.

Med 73 mål i alle turneringer sidste sæson er Messi formentlig også i spil til årets titel som den allerbedste på kloden.

Men det at vinde individuelle titler er heller ikke noget, som Messi går så meget op i.

- Jeg foretrækker at vinde titler med mit hold fremfor at vinde individuelle trofæer eller at score flere mål end andre.

- Jeg bekymrer mig faktisk mere om at være en god person end at være den bedste fodboldspiller i verden. For når det er slut, hvad har du så tilbage? Derfor vil jeg bare huskes for at være et godt menneske, siger Messi.

I denne sæson er det indtil videre blevet til 10 mål i alle turneringer for Messi, som har fundet sig fint til rette under klubbens nye cheftræner, Tito Vilanova, der i mange år var assistent for Josep Guardiola - Barcelonas tidligere succestræner.

Messi lægger ikke skjul på, at han er meget tilfreds med, at netop Vilanova afløste Guardiola i sommer, da sidstnævnte valgte at stoppe.

- Det var en glædelig nyhed for mig. Jeg har kendt Tito, siden jeg var en knægt. Han var den første person, der troede på mig, lyder det fra Messi.

Barcelona indledte Champions League-gruppespillet med en 3-2-sejr over Spartak Moskva, mens Celtic og Benfica i det andet gruppe G-opgør spillede 0-0 i Glasgow.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden