Fodbold

Messi vil skrive historie og give Argentina VM-succes

Argentina tabte VM-finalen for fire år siden til Tyskland, men holdet ignorerer presset og vil vinde VM.

Det argentinske landshold har base i den russiske by Bronnitsy, hvor holdet også trænede op til sin første VM-kamp, der spilles lørdag. Foto: Juan Mabromata/Ritzau Scanpix

Det argentinske landshold har base i den russiske by Bronnitsy, hvor holdet også trænede op til sin første VM-kamp, der spilles lørdag. Foto: Juan Mabromata/Ritzau Scanpix

I 1986 vandt Argentina senest VM i fodbold. Det var samme år, den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi blev født.

32 år senere indleder Argentina og Messi lørdag jagten på endnu et VM-trofæ, når de tager hul på VM i Rusland, og ingen på det argentinske landshold er i tvivl om, at Messi spiller en helt afgørende rolle for holdet.

Barcelona-angriberen vil ifølge den argentinske landstræner, Jorge Sampaoli, gøre alt for, at det lykkes Argentina at løfte trofæet i Rusland.

- Han er klar, velforberedt og glæder sig virkelig meget til dette VM, og han håber, at han vil være med til at skrive historie, siger landstræneren.

Første sten på vejen mod trofæet for Argentina er Island.

Sampaoli føler sig sikker på, at sydamerikanerne nok skal klare det godt mod de nordiske vikinger.

- Jeg er overbevist om, at Argentina vil vise, at det er et af de bedste hold i verden.

Ved det seneste VM i 2014 spillede Argentina sig hele vejen til finalen, hvor holdet led et 0-1-nederlag til Tyskland på en tysk scoring, der blev sat ind i anden halvleg af den forlængede spilletid.

Det var en stor skuffelse for argentinerne og lægger et pres på holdet ved dette års VM.

- Vi er nødt til at ignorere presset, ellers vil vi ikke være i stand til at præstere, som vi vil. Vi vil nyde hver en kamp, og vi vil have, at vores modstandere skal føle sig under pres, siger Sampaoli ifølge AFP på et pressemøde forud for kampen.

Det er første gang, at Island er med ved VM, men for to år siden lykkedes det islændingene at overraske alt og alle, da de vandt over England i ottendedelsfinalen.

Kvartfinalen tabte Island til Frankrig.

EM-succesen bruger den islandske landstræner, Heimir Hallgrímsson, til at advare Messi og Argentina mod at undervurdere holdet.

- Vi har vist, at hvis vi arbejder sammen som en enhed, som vi har gjort, så er alt opnåeligt, og det vil ikke komme som en overraskelse, siger han ifølge AFP på et pressemøde.

Argentina og Island åbner gruppe D lørdag klokken 15 dansk tid. I gruppen befinder også Nigeria og Kroatien sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst