Messingklang i Musikkens Hus

Prinsens Musikkorps giver koncert sammen med Kor X og den amerikanske trompetist Adam Rapa. Det bliver en julekoncert af helt særlige dimensioner. Privatfoto

Prinsens Musikkorps giver koncert sammen med Kor X og den amerikanske trompetist Adam Rapa. Det bliver en julekoncert af helt særlige dimensioner. Privatfoto

Prinsens Musikkorps, Kor X samt den amerikanske trompetist Adam Rapa får den 3. december julefreden til at sænke sig over Aalborg.

Der er lagt op til en koncert, hvor kombinationen af korstemmer og tonerne fra messinginstrumenter i den grad vil få julestemningen til at sænke sig. Koncerten finder sted eftermiddagen 4. december i Musikkens Hus og er med til at understrege det gode samarbejde mellem kommune og kaserne, der sammen arrangerer koncerten.

Leo Petersen er orkesterchef i Prinsens Musikkorps, der er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Han ser frem til koncerten.

- Du har et 16 mand stort, professionelt orkester, en ankerkendt, amerikansk trompetist og et fantastisk pigekor. Det er tre gange kapacitet, og det kan næsten kun blive godt, siger han.

Leo Petersen forklarer, at koncerten vil blive fyldt med traditionel julemusik, men at publikum også vil kunne opleve Adam Rapas lidt mere jazzede tilgang til musik. Noget af den klassiske julemusik vil således få et lidt mere jazzet udtryk.

- Og så er han jo amerikaner, og i USA har man altså nogle rigtig gode julemelodier, som publikum også vil kunne opleve til koncerten. Alt i alt bliver det altså bare en rigtig god oplevelse, lover orkesterchefen.

Julekoncerten er samtidigt startskuddet på et enestående samarbejde mellem Adam Rapa og Prinsens Musikkorps. Frem til sommeren 2018 vil den anerkendte amerikanske trompetist således give Prinsens Musikkorps nye impulser og være med til at udvikle orkesteret, oplyser Leo Petersen.

- Adam Rapa er virkelig en kommende stjerne, der allerede har turneret rundt i hele verden. Og det betyder ret meget for musikerne i Prinsens Musikkorps, at der kommer sådan en kapacitet. Han kan være med til at holde dem skarpe. Det at være professionel musiker handler nemlig om at komme ud i alle hjørnerne af sin musikalitet, siger Leo Petersen og forklarer, at Adam Rapa har en anderledes profil, der kan være med til at rykke Prinsens Musikkorps og styrke musikkorpsets bredde.

Julekoncerten dirigeres af Prinsens Musikkorps kunstneriske leder, dirigent Bjørn Sagstad.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.