Mest borgmester via telefonen

Fungerende borgmester Helle Frederiksen får officielle pligter men vil næppe tilbringe meget tid på kontoret

Helle Frederiksen er i øjeblikket fungerende borgmester, men meget af arbejdet vil ske over telefonen.  Foto: Martin Damgård

Helle Frederiksen er i øjeblikket fungerende borgmester, men meget af arbejdet vil ske over telefonen. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Aalborgs fungerende borgmester Helle Frederiksen kommer næppe til at tilbringe meget tid på borgmesterkontoret frem til 20. august, hvor hun afløses af Thomas Kastrup-Larsen.

Den 48-årige socialdemokrat og 1. viceborgmester, der fra Nørresundby skal vikariere for den sygdomsramte Henning G. Jensen, er også medlem af familie- og socialudvalget samt ældre- og handicapudvalget.

- Vi kigger Hennings kalender igennem fra nu og frem mod juletid. Ud fra det taler jeg med Helle torsdag, siger kommunaldirektør Jens Kristian Munk.

Retten til at skrive under

Som fungerende borgmester har Helle Frederiksen underskriftsbeføjelsen, og der kan være situationer, hvor hun skal underskrive dokumenter.

Hun arbejder som familieplejekonsulent i Hjørring Kommune, og får også officielle pligter som borgmester, indtil Thomas Kastrup-Larsen indtager borgmesterkontoret fra om morgenen 21. august. Allerede på mandag skal hun i aktion ved første spadestik til veteranboliger ved kasernen.
Kommunaldirektøren tror dog, at en del af Helle Frederiksens pligter som fungerende borgmester kan klares over telefonen. Helle Frederiksen kommer ikke til at svømme i budgetpapirer forud for budgetforhandlinger.
- Der er ingen grund til, at Helle begynder med en helt masse med budgettet de næste otte dage, for det kører vi først i slutningen af august.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.