EMNER

Mesterkokken med mange stjerner

¤Michel Michaud, køkkenchef og kok på Ruths Hotel i Skagen, fylder i dag 65 år. Siden Michel Michaud i 1970 kom til Danmarkl har han været stærkt medvirkende til, at det nye franske køkken fra hans hjemegn er gået sin sejrsgang gennem de danske restaurationskøkkener, og et er den franske mesterkok, der bærer ansvaret for, at Ruths Hotel med rette har fået plads på den gastronomiske stjernehimmel. Han har søsat både en gourmetrestaurant og et brasserie i det restaurerede Ruths Hotel i Skagen. Michel Michaud har modtaget en lang række diplomer og blandt andet modtog han i 2004 den højt estimerede gastronomiske pris, E.J. Fondens Diplom. Han er desuden tildelt en af de fineste franske ordner, Chevalier de L'Order National du Merité, for sin fortjenstfulde indsats for Frankrig samt en pris fra franske landsbrugsministerium samt Ridderkorset i senest 2009 . Michel Michaud blev hentet til Danmark for at arbejde på Falsled Kro, og derfra fortsatte han til "Kong Hans", og siden gik vejen over Søllerød Kro, Gammel Åbyhøj ved Århus, og Marie Louise i Odense, inden han kom til Ruths Hotel. Gæster på Ruths Hotel kan glæde sig over, at Michel Michaud ikke planlægger at gå på pension foreløbig. Netop i disse dage har han travlt med at gøre alt klar til en ny sæson, der begynder 2. februar, så fødselsdagen fejres meget privat, når arbejdsdagen er omme.

Forsiden