Mesterlig månefilm lander tæt på perfekt hos anmelderne

Der bliver drysset massevis af stjerner ud til filmen "First Man", der er instrueret af Damien Chazelle.

Den 33-årige instruktør Damien Chazelle vandt i 2017 en Oscar i kategorien bedste instruktør for filmen "La La Land". Hans nyeste film, "First Man" har premiere torsdag. Foto: Enrique Castro/arkiv/Ritzau Scanpix

Den 33-årige instruktør Damien Chazelle vandt i 2017 en Oscar i kategorien bedste instruktør for filmen "La La Land". Hans nyeste film, "First Man" har premiere torsdag. Foto: Enrique Castro/arkiv/Ritzau Scanpix

Filmen "First Man" om astronauten Neil Armstrong og den første månelanding går rent hjem hos stort set alle danske anmeldere.

Der bliver således uddelt fem stjerner fra de fleste store danske medier, der har anmeldt den nye film fra den 33-årige instruktør Damien Chazelle.

Politiken, der uddeler hjerter, giver også fem af slagen.

- Damien Chazelles "First Man" om Neil Armstrong og rejsen til Månen er en smuk hyldest til vovemodet, drømmene og ikke mindst til hovedregning, hobbygenialitet og schweizerknive, skriver Politikens anmelder.

Dagbladet Information uddeler ikke stjerner. Men avisen kalder filmen, der særligt går helt tæt på Neil Armstrong, for "mesterligt iscenesat".

- Man kommer meget tæt på manden, Neil Armstrong, der også var den første mand på Månen, konstaterer Information og fortsætter:

- Helt ind i hovedet på ham, og ser, hvad han ser, hører hans vejrtrækning, fornemmer hans anspændthed og oplever både hans sorg, som var den ens egen, og hvordan det er at sidde i en testflyvemaskine eller en nybygget rumraket og for første gang skulle skydes ud i rummet – ud i det ukendte.

Det er den canadiske skuespiller Ryan Gosling, der har hovedrollen.

Han havde også en af hovedrollerne i instruktør Damien Chazelles film "La La Land", der vandt seks oscarstatuetter i 2017.

Og Chazelle har altså øjensynligt igen ramt rigtigt med sin seneste film.

Også Jyllands-Postens anmelder er imponeret og giver fem stjerner:

- Chazelle iscenesætter med både storhed og intimitet. Fra kameraets åbenlyse beundring over de enorme løfteraketter til den håndholdt rystede og helt uoverskuelige virkelighed i den trange kapsel på toppen af raketten.

Den eneste lidt mindre positive anmeldelse kommer fra Berlingske. Her bliver filmen tildelt tre stjerner.

- Houston, vi har et problem ... med astronautfilm, lyder overskriften.

Det danske musik- og filmmedie Soundvenue giver fem stjerner til filmen. Det samme gør Kristeligt Dagblad.

"First Man" har premiere i Danmark torsdag den 25. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.