Mesterlig videnskab

Aarhus Kemishow tog fusen på alle ved DM i Science Show

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Der er gået tre år, siden Aalborg Kemishow senest kunne bryste sig af at levere landets bedste scienceshow.

Det har tæret på selvtilliden, at titlen hvert år siden havnet i smilets by, Aarhus, så det var med store forventninger om at bryde sejrsrækken, at Aalborg Kemishows hold lørdag var værter for dette års udgave af DM i Science Show.

Fem hold med unge studerende fra de naturvidenskabelige fakulteter på danske universiteter var tilmeldt konkurrencen, hvor eksplosioner og andre former for spektakulære reaktioner indgår som en selvfølge i præstationerne, og auditoriet på Niels Jernes Vej 8A var da også pænt fyldt med et forventningsfuldt publikum.

Aarhus Kemishow var sidste hold på scenen, og de gjorde det så overbevisende, at dommerne endnu engang sendte sejren til den østjyske hovedstad.

Dermed måtte DM-værterne fra Aalborg konstatere, at fordel af at være på hjemmebane ikke rakte til en ny titel.

Og så er det naturligvis også en fordel, at de planlagte ting lykkes.

- Vi satsede på et eksperiment, hvor det skulle sne ned fra efter en eksplosion. Desværre virkede det ikke, lød det efter konkurrencen fra Mikkel Bødker, der læser kemi på 4. semester på Aalborg Universitet.

Lørdagens dyst mellem de unge universitetsstuderende var dog ikke slut med dysten om den officielle titel som landets bedste.

Efterfølgende kastede de fem hold sig ud i en uofficiel strid om, hvem der bedst kunne konstruere et forløb, der kunne frembringe en æggemad uden anden hjælp end den, der skulle til for at starte kogningen.

Også her satte Aalborg-holdet sin lid til en afsluttende eksplosion - som i dette tilfælde ikke skulle sikre snevejr, men mayonnaise på æggemaden. Det lykkedes heller ikke efter hensigten, og sejren i den konkurrence gik til Aarhus Fysikshow.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.