Boddum

Mesterskytten fra Thy

Anders K. Jørgensen vandt for sjette gang DM-titlen i terrænskydning, og der var masse af medaljer til Thy ved mesterskaberne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Danmarksmesteren Anders K. Jørgensen sammen med DDS Thy-Mors' sølvvinder hos juniorerne Kristian Fabricius, og Peter Kjær Pedersen, der vandt sølv hos seniorerne.

I 1990 vandt Anders K. Jørgensen fra Boddum/Ydby for første gang det danske mesterskab i terrænskydning, og han satte rekord, da han vandt sin sjette titel ved årets mesterskab i Borris, hvor de lokale skytter hentede masser af medaljer.. Og den rekord har han mindst et par år endnu, da han i forvejen var den eneste, der havde vundet DM fem gange. - Der var faktisk lige så sjovt at vinde den her gang som første gang. Man er nok lidt mere rolig i finalen. Det er lidt nemmere, selv om der stadig er adrenalin på. Det giver en fordel i forhold til de unge, siger 54-årige Anders K. Jørgensen, der mener, at hans større rutine blev afgørende i finalen, hvor den største rival i kampen om guldet var 23-årige Peter Kjær Pedersen, Thisted. Peter Kjær Pedersen var ude i omskydning om sølv og bronze med to andre skytter, og her sikrede thyboen sig selv sølv og DDS Thy Mors en dobbelt triumf. Hermed var Peter Kjær Pedersen også med til at føje et kapitel til skytternes historiebog, da det aldrig tidligere er sket, at samme landsdelsforening har vundet både guld og sølv. Alderen får ikke Anders K. Jørgensen til at tænke på at stoppe sin aktive karriere. - Det er en sportsgren, hvor erfaringen kompenserer for den mindre hurtighed. Så længe øjnene er til det, kan man være med. Det er den afgørende faktor, siger Anders K. Jørgensen, der også er formand for DDS Thy Mors og kan glæde sig over et rigtig godt DM for landsdelsforeningen, der deltog med 17 skytter. Og Anders K. Jørgensen har ikke kun øjnene og rutinen, han har også stadig hurtigheden. Det beviste han, da han vandt sølv i sekundskydning, hvor det handler om at være hurtig på aftrækkeren. I holdkonkurrencen vandt Thy-Mors' ungskytter både terræn- og sekundskydning, mens det blev til bronze for seniorerne i terrænskydning og sølv i sekundskydning. Boddum/Ydby vandt guld hos foreningshold.