Metal-udslip i godsterminalen

Heftige udladninger par excellence på metal-festivalen Day of Decay alias "Forfaldets Dag". Se tv-indslag og billeder fra metalfestivalen.

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Danske The Interbeing. Fotos: Grete Dahl

Se tv-indslag fra metalfestivalen her Forvrængede guitarer skruet højere op end lyden fra 50 oplagte børnehavebørn i et mindre puderum, kraftige rytmer, tætte lyde fra bas og trommer, og energiske vokaler grænsende til det skrigende. Nogle gange end da over grænsen. Se billeder fra metalfestivalen her Den internationale metal-festival i Aalborg, Day of Decay alias "Forfaldets dag" i DSB's nedlagte og rustikke stykgodsterminal ved Kennedy Arkaden og rutebilstationen. Det sted, hvor beredskabet engang måtte rykke ud med alle mand til kemikalieudslip, men denne dag nøjedes Beredskabscenter Aalborg med at sætte en enkelt udsending til at tjekke sikkerheden, og han kunne konstatere, at udslippet af metal ikke truede menneskeheden, men nok udfordrede smagsløgene. For Day of Decay med 12 bands fra ind- og udland var totalt blottet for toner, der bare kom i nærheden af boybandet Take That eller croonere som Dario Campeotto, og sådan skal det være. Alt andet ville være en hån mod genren. - Metal virker beroligende på mig. Jeg tager med garanti fra festivalen med mere ro i sindet, end da jeg kom, lød det fra Hobro's Lars Sørensen. - Og det handler ikke om dødsforagt. Slet ikke. Jeg er ikke kommet for at drikke mig fuld, men for at nyde musikken. - Glad musik kan man nok ikke kalde det. Metal bevæger sig mest i mørke, men dødsforsagt, nej. Trommerne, guitarerne, det er derfor jeg kommer, fremhævede Patrick Søe-Thomsen, Mejlby ved Aarhus. Aalborg-bandet 9000 John Doe med to et halvt år på bagen tør dog udfordre den mest ekstreme døds-metal med deres rock'n roll'ede party-stil, som medlemmerne håber kan skaffe dem en levevej på sigt. - Naturligvis drømmer vi om, at 9000 John Doe en dag slår igennem. Vi hører nok til den mere tilgængelig del af metal-miljøet, og måske bliver det vores fordel i det lange løb, kommenterede guitarist Morten Højer Jensen. - Vi gør, hvad vi kan, og forsøger at give den gas, noterede forsanger Tommy Knøs. I følge medarrangør af endags festivalen Day of Decay, Mads Weigelt, skulle lidt flere end ellers beregnede 250 indløse billet for at eventen holder vand økonomisk. - Vi har oplevet en del ekstra-udgifter i sidste øjeblik, men tror stadig på et positivt resultat mindst i balance.