Metropol er truet

Den alvorlige økonomiske situation hos Metropols ejere kan blive en trussel mod butikscentrets overlevelse. Hverken ejere eller banker kan skyde ekstra penge ind.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Toget er ikke kørt endnu for butikscentret Metropol, der i enhver forstand dominerer centrum af Hjørring, men den økonomiske situation med en ejerkreds i store vanskeligheder og med tab på driften af selve centret, er potentielt alvorlig. Arkivfoto: Bente Poder

Butikscentret Metropol taber penge med en hastighed, der betyder, at egenkapitalen er væk, og selskabet nu skylder mere væk, end der er værdier for. - Og i den situation kan der være et nærliggende behov for, at et selskab i Metropols situation får tilført frisk aktiekapital fra aktionærerne, siger investeringschef Frank Sørensen fra fondsmæglerselskabet Stonehenge i Aalborg. Er låst Men aktionærerne i Metropol er ikke i stand til at komme med friske penge til det tabsgivende butikscenter, da de er konkurs eller er under skrap styring af deres banker. - Og sådan en situation er potentielt alvorlig, siger Frank Sørensen. Det eneste alternativ til frisk aktiekapital, hvis der er brug for flere penge i kassen, er nemlig fremmedfinansiering, altså at låne pengene i banken. - Men den vej er sandsynligvis lukket i Metropols situation, for bankerne vil normalt ikke låne penge ud til et selskab, der har mistet sin egenkapital og giver underskud, siger han. Dermed er begge de finansieringskilder - egenfinansiering og fremmedfinansiering - som står til rådighed for selskaber med brug for likvider tørret ud i Metropols tilfælde. Frank Sørensen understreger, at han ikke kender noget specielt til Metropol, men at han alene som finansieringsekspert udtaler sig principielt på baggrund af de foreliggende oplysninger.