Danmark

Metroselskab vil regne på udgift til støj-erstatninger

Naboer til metrobyggeriet må vente en uge, før de ved, om de får erstatning for generne.

Metroselskab vil regne på udgift til støj-erstatninger

Metroselskabet har fået grønt lys til at udvide arbejdstiden mod at opsætte ekstra støjdæmpende foranstaltninger.

Men trods nye antistøj-tiltag medfører den udvidede arbejdstid øgede gener for en del af de nærmeste naboer til metrobyggeriet i København.

Generne er nu vurderet af Ekspropriationskommissionen, der onsdag har offentliggjort en principbeslutning for, hvad naboerne bør have i erstatning som følge af de ekstra gener.

Metroselskabet kan dog selv vælge, om det vil følge principbeslutningen.

Selskabet har netop modtaget principbeslutningen, og her vil man tilstræbe at finde en hurtig løsning, så naboerne kan få en afklaring på erstatningsspørgsmålet.

- Vi ved af erfaring, at erstatningsspørgsmålet fylder meget hos en del af naboerne til metrobyggeriet, og at ventetid kan være frustrerende, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

- Vi har lyttet til naboerne og er glade for, at der er lagt op til langt hurtigere proces end normalt. Vi vil nu læse afgørelsen igennem i løbet af de kommende dage.

Afgørelsen lægger op til, at naboer bør få erstatning, hvis de bliver udsat for over 55 dB ved natarbejde og 60 dB ved aftenarbejde mellem klokken 18-22.

Det kan eksempelvis betyde, at en af de mest støjplagede familier, der bor i en 5-værelses lejlighed ved Marmorkirken, ifølge Ekspropriationskommissionen bør kunne få udbetalt 20.000 kroner skattefrit om måneden i erstatning i op til halvandet år.

- Nu skal vi nærlæse Ekspropriationskommissionens afgørelse og se på, hvor mange husstande der vil være omfattet af afgørelsen og dermed, hvad det samlet set vil have af økonomiske konsekvenser, udtaler Henrik Plougmann Olsen.

- Det er meget omfattende, og vi kan slet ikke sige noget om, hvor dyrt det bliver, eller om det bliver for dyrt i forhold til de kompensationer, vi har søgt, eller hvor mange naboer der bliver berørt. Vi skal et væsentlig spadestik dybere.

Metroselskabet forventer at kunne komme med en officiel udmelding vedrørende Ekspropriationskommissionens principbeslutning i starten af næste uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.