Danmark

Metroselskabet vil sikre bedre medarbejdsforhold

Der har været hård kritik af arbejdsforholdene på metrobyggeriet. Det skal en ny partneraftale nu råde bod på.

Metroselskabet vil sikre bedre medarbejdsforhold

Fejl og misforståelser skal være fortid i metrobyggeriet i København, når det kommer til de ansattes arbejdsforhold. Det lægger et nyt initiativ fra Metroselskabet op til.

Løsningen lyder på en partnerskabsaftale mellem Metroselskabet, 3F og Dansk Byggeri, der skal sørge for, at det bliver hurtigere og nemmere at løse uenigheder om løn- og arbejdsvilkår. Og initiativet møder opbakning hos 3F.

- Det er et rigtig godt initiativ, at vi kan hjælpes ad med at få styr på den byggeplads, så det ikke kommer til at skrante de næste syv år, og det er jeg meget positiv over for, siger Peter Hougård Nielsen, formand for byggegruppen i 3F.

Han har tidligere opfordret Metroselskabet til at tage fat i problemerne med særligt udenlandske underentreprenører, der har haft problemer med aflønninger, pensioner og feriepenge.

Blandt andet kom det sidste år frem, at flere arbejdere på byggeriet var underbetalte udlændinge, som arbejdede for helt ned til 74 kroner i timen. Derfor kommer initiativet heller ikke bag på 3F.

- Det kommer jo efter det ståhej, der har været. Men jeg siger bedre sent end aldrig. De har taget kritikken til efterretning, og det er jeg tilfreds med. Så kan vi komme i gang med at løse problemet, og det er det, det handler om, siger Peter Hougård Nielsen.

For Metroselskabet handler det især om at sikre, at der gælder samme forhold for alle medarbejdere uanset nationalitet og arbejdsgiver.

- Med en partnerskabsaftale vil vi præcisere, hvordan vi helt konkret sikrer, at regler og rettigheder for den enkelte medarbejder overholdes, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, i en pressemeddelelse.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), bakker også op om partnerskabsaftalen.

- Det er helt afgørende, at vi har ordentlige forhold på de store byggepladser. Derfor er jeg glad for, at fagbevægelse, arbejdsgivere og Metroselskabet sætter sig sammen for at sikre ordnede løn- og arbejdsforhold og et sikkert arbejdsmiljø, siger Frank Jensen.

Om kort tid mødes 3F, Metroselskabet og Dansk Byggeri for at se på, hvordan aftalen skal se ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.