Mette F. afviser at tætte ansatte skrev udskamning på talepapir

Mette Frederiksen afviser i skriftligt svar, at regeringen bruger udskamningen som værktøj i coronakrisen.

KØBENHAVN:Det var hverken statsminister Mette Frederiksen (S) eller ansatte i det politiske sekretariat i Statsministeriet, der skrev om udskamning på et udkast til et talepapir om coronakrisen. Det fastslår statsministeren i et skriftligt svar til Folketinget.

Politiken har tidligere offentliggjort et foto af udkastet til talepapiret, hvor man kan se, at der med rød kuglepen er tilføjet: "Udskam de, der ikke har været fornuftige".

Men talepapiret blev ikke brugt. Og udskamning er ikke en del af regeringens strategi, har statsministeren tidligere udtalt.

I et skriftligt svar til Venstres Morten Dahlin fra 14. maj skriver Mette Frederiksen:

- Jeg skal indledningsvis understrege, at jeg ikke finder, at spørgsmålet om, hvem der måtte have lavet den type interne noteringer på forskellige udkast til dokumenter i Statsministeriet eller i andre ministerier, er af nogen som helst offentlig interesse.

- Af principielle grunde finder jeg derfor heller ikke at burde redegøre nærmere for interne arbejdsgange i Statsministeriet eller at oplyse, hvem der har skrevet den notering med kuglepen på det udkast til talepapir, som der henvises til i spørgsmålet. Den type interne oplysninger har skiftende regeringer af åbenlyse grunde været meget tilbageholdende med at videregive til Folketinget.

- I lyset af den spekulation, som noteringen har givet anledning til, kan jeg dog helt undtagelsesvis oplyse, at hverken jeg selv eller ansatte i Politisk Sekretariat i Statsministeriet har lavet den notering påført med kuglepen, som der henvises til i spørgsmålet, skriver Mette Frederiksen.

Det politiske sekretariat i Statsministeriet er Mette Frederiksens opfindelse. Det ledes af Martin Rossen som stabschef og består desuden af Mette Frederiksens særlige rådgivere, der blandt andet bidrager med rådgivning om politiske budskaber og håndtering af pressemøder.

Det politiske sekretariat og særligt Martin Rossen fik en kritisk modtagelse blandt flere andre partier på Christiansborg.

Kritikken gik blandt andet på, at Martin Rossen fik stor indflydelse som fast medlem af regeringens magtfulde Koordinationsudvalg og Økonomiudvalg, men ikke var ansvarlig over for Folketinget.

Mette Frederiksen har afvist kritikken og forklaret, at det politiske sekretariat blev oprettet for at sikre, at regeringens overordnede politiske linje bliver gennemført og ikke tabes i drift og enkeltsager.

Hun afviser samtidig igen, at regeringen benytter "udskamning" for at få danskerne til at rette ind efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Jeg kan endelig fuldstændig afvise, at "udskamning" er en del af regeringens strategi for håndteringen af Covid-19, ligesom jeg ikke udtalte mig om "udskamning" på det pressemøde, som det udkast til talepapir, der henvises til i spørgsmålet, vedrørte, skriver Mette Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden