Mette F. bejler til Dansk Folkeparti om politisk parløb

Socialdemokraternes formand opfordrer DF til at modarbejde skattelettelser under efterårets forhandlinger.

RB PLUS Britisk exit graver danske EU-grøfter dybere Lars Løkke får 'en rædselsmåling' Anker Jørgensens bisættelse Foto: Scanpix/Nils Meilvang

RB PLUS Britisk exit graver danske EU-grøfter dybere Lars Løkke får 'en rædselsmåling' Anker Jørgensens bisættelse Foto: Scanpix/Nils Meilvang

De blå partiers ønske om skattelettelser skal sættes skakmat.

Det mener Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen. Hun opfordrer Dansk Folkeparti til at indgå i et samarbejde for netop at hindre lettelser af skatten.

Det skriver Berlingske.

Opfordringen kommer forud for efterårets vigtige, politiske forhandlinger.

- Dansk Folkeparti kommer til at stå i en nøgleposition i de her forhandlinger. Vi har sagt klart og tydeligt, at vi ikke vil være med til en yderlig skævvridning af Danmark med tops kattelettelser, siger Mette Frederiksen til Berlingske.

- Liberal Alliance og de Konservative gør, hvad de kan for at trække i den modsatte retning. Dermed bliver det i høj grad op til Dansk Folkeparti, om man skal gå den blå vej, eller om man skal gå ad en vej, som er bredere, hvor vi samarbejder hen over den politiske midte, siger hun.

I stedet for skattelettelser skal pengene bruges på velfærd og uddannelse, mener S-formanden. Hun afviser desuden enhver tanke om højere pensionsalder for danskerne.

Og Dansk Folkeparti er åben for at samarbejde med Socialdemokraterne. Partiet er især skeptisk over for skattelettelser, der kommer de højtlønnede til gode.

- Socialdemokraterne kan vælge to veje. Den ene er at tage et medansvar. Den anden er at gå efter et folketingsvalg og skabe så meget kaos som muligt, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til Berlingske.

- Jeg opfatter det her som, at de har valgt den rigtige vej.

Liberal Alliance har tidligere truet med at vælte regeringen, hvis lettelser i topskatten ikke bliver en realitet ved de kommende skatteforhandlinger.

Til spørgsmålet om, hvad partiet vil gøre, hvis der til efteråret bliver indgået en aftale mellem Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre, svarer gruppeformand Simon Emil Ammitzbøl til Berlingske:

- Ja, hvad tror du selv?

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.