Mette F: Dagpenge-ultimatum fra SF og DF er et stunt

SF's og Dansk Folkepartis krav om halvering af dagpengeperioden er en gratis omgang, mener Socialdemokraterne.

En gratis omgang.

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske justitsminister Mette Frederiksen til SF's og Dansk Folkepartis krav til den kommende statsminister - hvem end det måtte blive - om, at genoptjeningskravet på dagpengeområdet skal halveres.

- Det kan mest af alt betegnes som et pr-stunt og en gratis omgang al den stund, at Pia Olsen Dyhr jo peger på Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister, og at vi meget klart har sagt, at vi har behov for et nyt dagpengesystem, siger Mette Frederiksen.

Som det nok efterhånden er de fleste bekendt, er der nedsat en dagpengekommission, hvis arbejde Socialdemokraterne gerne vil afvente, før partiet melder ud, hvad man mener om eksempelvis genoptjeningskravet.

Socialdemokraternes regeringspartner, De Radikale, har imidlertid ikke samme tilbageholdenhed, og fredag var partileder Morten Østergaard i vælten med et ønske om strammere dagpengeregler.

- Vi bliver nødt til at tage tingene i den rigtige rækkefølge: Vi skal have et mere trygt dagpengesystem, hvor færre falder ud, siger Mette Frederiksen.

- Der er nedsat en dagpengekommission, og den skal have lov til at arbejde færdig, og så tager vi den politiske drøftelse bagefter, siger hun.

Spørgsmål: Hvorfor siger I ikke bare, hvad I selv synes om en halvering af genoptjeningskravet?

- Vores klare mål med en kommende ændring af dagpengereglerne er, at færre skal falde ud. Nu lader vi dagpengekommissionens arbejde færdig. Det er nødvendigt med ændringer på det her område, og dem har vi tænkt os at gennemføre, siger hun.

Spørgsmål: Så synes I slet ikke noget, eller hvad?

- Jo, vi synes rigtig, rigtig meget, men vi mener først og fremmest, at vi skal afbødet konsekvenserne af en dårlig dagpengereform, lavet af den tidligere regering. Men det er tudetosset at lægge sig fast på et ultimatum, når kommissionen endnu ikke har arbejdet færdig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.