Mette F. er klar til at skaffe flertal for finanslov

Socialdemokraternes mandater er til rådighed, hvis Løkke vil have en bred finanslovsaftale, fastslår S-formand

Socialdemokraterne er klar til at indgå en finanslovsaftale med regeringen, også hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke kan samle de partier, der støtter op om hans regering, i en aftale med mere end 90 mandater bag.

- Det korte svar på det spørgsmål er ja, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

På forhånd ser det ud til, at finanslovforhandlingerne kan blive vanskelige for regeringen. Mens Dansk Folkeparti kræver flere penge til velfærd, ønsker både Liberal Alliance og Konservative skattelettelser.

Samtidig har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mandag fremlagt et såkaldt kasseeftersyn, der ifølge ham viser, at der er meget få penge tilbage i statskassen.

Men Mette Frederiksen har altså ikke planer om at udnytte situationen til at vælte regeringen.

Hun understreger, at hun mener, det vil være til gavn for Danmark og dansk økonomi, hvis Venstre og Socialdemokraterne kan blive enige om en finanslovsaftale.

- Jeg laver gerne en finanslovsaftale med Lars Løkke Rasmussen, siger Mette Frederiksen.

Dansk Folkeparti har af flere omgange bejlet til den nyslåede S-leder for at danne flertal uden om regeringen på de områder, hvor Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er enige.

Senest har DF foreslået at partierne sammen skaffer billigere færgebilletter til de danske øer.

Men det forslag kalder Mette Frederiksen vanvittigt, selvom hun understreger, at hun mener, det skal være billigere at tage med færgen.

- Det er i mine øjne et fuldstændig usandsynligt scenarie, at der skal laves en finanslov uden om en siddende regering. Det er vanvid, lyder det fra S-formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.