Mette F. får ros på 1. maj: Hun er stærkere end Thorning

Socialdemokraternes formand startede 1. maj på hjemmebane i Ballerup. Her var der glæde over formandsskiftet.

En allé af røde faner tog imod Mette Frederiksen (V), da hun tidligt søndag morgen ankom til kulturhuset Tapeten i Ballerup.

Det var her i Ballerup-kredsen, at Mette Frederiksen i år 2000 første gang blev opstillet som folketingskandidat. Og hun har i flere år boet i byen, så det var i høj grad hjemmebanen, der var rammen om det første stop for den "nye" formand på 1. maj.

De omkring 150 fremmødte sang Internationale, inden Mette Frederiksen holdt sin første 1. maj tale som formand for partiet. Og det gjorde hun godt, mener flere tilhørere - blandt andre Inge Birk, som var blandt mindretallet af ikke-medlemmer af Socialdemokratiet i salen.

- Jeg kan godt lide Helle Thorning, men hun har ikke den gennemslagskraft. Hun har heller ikke den jordnære, flade udstråling, som Mette Frederiksen har, siger Inge Birk, der ser Mette Frederiksen som en mere "ægte" S-formand:

- Helle var ikke født Socialdemokrat. Jeg har hørt flere taler fra Mette, og hun er Socialdemokrat helt ind i hjertet, siger Inge Birk.

Blandt de fremmødte var også Peter Schou, som har meldt sig ind i partiet, efter at Helle Thorning-Schmidt gik af som formand, og Mette Frederiksen kom til.

- Jeg har hørt Mette Frederiksen tale flere gange her i Ballerup-kredsen om, at vi må standse skredet imod en form for afvikling af velfærdssamfundet. Det tror jeg, mange oplever, og det er kun lige startet.

- Der bruger hun eksemplet med skattely, som viser, hvordan mange penge forsvinder fra fællesskabet. Det billedliggøre kampen mellem, om vi skal være solidariske eller vores egen lykkes smed, siger Peter Schou.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.