Mette F sår tvivl om støtte til Løkkes flytteplan

Det gør indtryk på Socialdemokraterne, at ni tidligere udenrigsministre advarer mod udflytning af institut.

DAVALI PHILIP Foto: Free/Davali Philip

DAVALI PHILIP Foto: Free/Davali Philip

Et advarselsbrev fra ni tidligere udenrigsministre sendt direkte til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skaber uro om regeringens planlagte udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier, Diis.

Socialdemokraterne, der efter alt at dømme er tungen på vægtskålen, skriver sig kritikken bag øret, før partiet tager stilling.

- Vi lytter selvfølgelig til de advarsler og den kritik, der er rejst. Nu er det op til regeringen at overbevise Folketinget om, at det er en klog beslutning, der er lagt op til, siger partiformand Mette Frederiksen.

- Men du kan tro, at vi hører efter, når så mange udenrigsministre advarer mod at træffe den beslutning, som regeringen ønsker.

Modsat de øvrige udflytninger i regeringens plan om at rykke knap 4000 statslige arbejdspladser ud i landet, kræver det en lovændring at flytte Diis, fordi der i instituttets vedtægter står, at det har til huse i København.

Idet Liberal Alliance ikke vil stemme for udflytningen, afhænger regeringens flertal af Socialdemokraterne.

Men først vil oppositionspartiet have svar på en række spørgsmål, der har rejst sig efter sidste uges høringssvar i sagen.

De ni tidligere udenrigsministre påpeger blandt andet, at Diis er afhængig af at være tæt på ambassader, ministerier og andre samarbejdspartnere i København.

De ni tidligere udenrigsministre bag brevet repræsenterer fem forskellige partier, har til sammen siddet på posten i 37 år og tæller samtlige tidligere udenrigsministre siden 1978 på nær Lene Espersen (K).

Underskriverne er Henning Christophersen (V), Uffe Ellemann-Jensen, Kjeld Olesen (S), Niels Helveg Petersen (R), Mogens Lykketoft (S), Per Stig Møller (K), Villy Søvndal (SF), Holger K. Nielsen (SF) og Martin Lidegaard (R).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.