Politik ‑ Corona

Mette F.: Verden er forandret - vi kigger ind i en gradvis åbning af Danmark

En gradvis genåbning af Danmark afhænger af, at alle overholder retningslinjer, siger statsministeren.

Mette Frederiksen gik på DR TV og udtalte sig søndag aften om en gradvis åbning af Danmark. Foto: Ritzau/Scanpix

Mette Frederiksen gik på DR TV og udtalte sig søndag aften om en gradvis åbning af Danmark. Foto: Ritzau/Scanpix

KØBENHAVN:Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at det fortsat er sandsynligt, at en gradvis genåbning af det danske samfund kan begynde efter påske.

Det siger hun i et interview i 21 Søndag.

- Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske, sagde statsministeren.

Hun understregede dog gentagne gange, at det afhænger af, hvorvidt den enkelte borger fortsat overholder retningslinjerne om at holde afstand den kommende uge.

– Alt det, der endnu ser ud til at virke, skyldes ene og alene, at rigtig mange danskere gør, hvad sundhedsmyndighederne anbefaler. Bliver vi ligeglade med det ansvar, og bliver vi pludselig optagede af at gå til påskefrokost, så kan tallene pludselig eksplodere mellem hænderne på os, sagde statsministeren.

- Ingen kan tillade sig at gå tilbage og finde de gamle papirer fra før coronaen frem, sagde Mette Frederiksen.

Forandret verden

- Verden er forandret. Den bliver ikke den samme. Derfor skal vi ikke aflyse vigtigheden af at få løst klimakrisen. Det vi skal nu er at etablere den økonomiske udvikling, så vi kan løse nogle af de andre udfordringer som klimaet, sagde Mette Frederiksen blandt andet i 21 Søndag.

Og så skal alle dem, der er sendt hjem fra arbejde ikke forvente at mødetiderne bliver, som de plejer lige foreløbig. Det samme gælder for børnene i skolerne.

- Det er også mit bedste bud, som tingene er i dag, at vi kommer til at arbejde forskudt af hinanden. Jeg ser ikke for mig på den korte bane, at alle børn kan komme i skole og på uddannelse på en og samme tid, sagde Mette Frederiksen.

Hun understregede, at det er en "lumsk sygdom", som kan komme tilbage.

Statsminister Mette Frederiksen understregede i 21 Søndag, at regeringen kun vil træffe beslutninger om genåbningen af Danmark, som baserer sig på sundhedsfaglige råd.

Hun ville ikke oplyse, om en egentlig konkret plan bliver fremlagt i løbet af mandag.

- Jeg vil have lejlighed til at tale med de andre politiske partier først. Så ser vi, hvor langt vi kommer, lød det fra Mette Frederiksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.