Mette Frederiksen afviser asylsamarbejde med Enhedslisten

Socialdemokraternes formand ser ikke et stærkt samarbejde med Enhedslisten på udlændingepolitikken for sig.

Folketinget. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Folketinget. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Det sidste halve års tid har Socialdemokraterne stemt for en række af regeringens stramninger på udlændingeområdet. Til stor frustration for de øvrige oppositionspartier.

Men hvordan vil udlændingepolitikken se ud, hvis magten skifter hænder ved næste folketingsvalg?

Under Folketingets afslutningsdebat vil Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, have S-formand Mette Frederiksens forsikring om, at et nyt rødt flertal ikke "spoler stramningerne tilbage, så Danmark igen bliver en flygtningemagnet".

- Jeg vil sige det meget åbent og ærligt: Vi kan samarbejde med Enhedslisten om mangt og meget – når det eksempelvis handler om social dumping og udviklingen af et retfærdigt Danmark, lyder svaret fra Mette Frederiksen på talerstolen.

- Jeg ser ikke for mig et stærkt samarbejde med Enhedslisten på udlændingepolitikken. Dertil er uenighederne for store. Og det er det, der bliver grundlaget for min videre færd, siger hun videre.

Senest fremlagde regeringen tirsdag et lovforslag om nye stramninger for reglerne for familiesammenføring - et forslag, der med grønt lys fra Socialdemokraterne hastebehandles i Folketinget og ventes vedtaget allerede fredag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden