Politik

Mette Frederiksen øjner unik mulighed for opgør med ghettoer

S-formanden er generelt ganske positiv over for regeringens ghettoudspil, som blev præsenteret torsdag.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen holdt pressebriefing i forbindelse med regeringens ghettoudspil. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen holdt pressebriefing i forbindelse med regeringens ghettoudspil. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og syv andre ministre var torsdag til stede i Mjølnerparken i København for at præsentere regeringens ghettoudspil.

22 tiltag skal ifølge regeringen være med til at afskaffe ghettoerne helt i 2030.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mener, at der nu er en unik mulighed for at løse ghettoproblemerne.

- Nu har vi fremlagt vores udspil, og så har regeringen fremlagt sit.

- Begge udspil afspejler det vigtigste - nemlig at alvoren har lagt sig over Christiansborg, i forhold til hvor stor en udfordring parallelsamfund er. Derfor tager jeg grundlæggende godt imod regeringens udspil, siger hun.

Socialdemokratiet fremlagde i februar et udlændingeudspil.

Fredag indledes de politiske forhandlinger om regeringens udspil. Det sker hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

- Jeg tror, at vi har en unik mulighed for at sætte os ned i et forhandlingslokale og rent faktisk lave noget, der virker, siger Mette Frederiksen.

Enkelte dele af regeringens udspil mener S-formanden dog ikke er "vidtgående nok".

- Udspillet tager desværre ikke fat på at fordele eleverne på folkeskolerne, siger hun.

- Lige nu går det kun i en retning, og det er, at elever med ikkevestlig baggrund centreres på færre og færre skoler, og det er i vores øjne et kæmpemæssigt problem.

Heller ikke regeringens forslag om at sætte kontanthjælpsmodtagere på en lavere ydelse, hvis de flytter til en af de 16 "hårdeste ghettoer", er ifølge S-formanden vidtgående nok.

- Vi synes, at når man er på overførselsindkomst og i den erhvervsdygtige alder, så skal man slet ikke kunne flytte ind i området, siger Mette Frederiksen.

Hvilken definition man i Socialdemokratiet vil benytte for udsatte områder, vil Mette Frederiksen endnu ikke lægge sig fast på.

Regeringen lægger i udspillet op til, at de mest udsatte boligområder kan blive solgt eller revet ned, og her her Mette Frederiksen en tilføjelse.

- Tanken om simpelthen at rive nogle af boligerne ned, synes jeg er rigtig, siger hun.

- Men jeg synes, at vi skal have et princip ind i aftalen om, at for hver almen bolig der sælges, så skal der bygges tilsvarende almene boliger et andet sted, siger hun.

- Det behøver dog ikke at være en-til-en - altså i samme område eller samme kommune.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst