Mette Frederiksen om asyl-kritik: Reglerne er strammet op

Siden februar i år er asylansøgere i 59 af 1606 tilfælde blevet ramt af regeringens stramning af asylreglerne.

Fra 20. februar til 9. april i år fik 59 ud af 1606 personer den såkaldte "midlertidige beskyttelsesstatus" i regeringens nye, strammere asylpolitik, oplyser Udlændingestyrelsen.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, mener, at regeringen har oversolgt asylstramningen.

Justitsminister Mette Frederiksen er ikke enig.

Spørgsmål: Mette Frederiksen, 59 af 1606 blev ramt af regeringens strammere asylregler. Kan det kaldes en stramning af reglerne, hvilket S ellers gør et stort nummer ud af?

- Der er ingen tvivl om, at asylreglerne er blevet strammet, men vi har hele tiden sagt, at de flygtninge, der flygter, fordi de er individuelt forfulgte, dem har vi en international forpligtelse til at yde beskyttelse i Danmark. Sådan vil det også være fremover.

- Foruden at se på tallene for opholdsgrundlaget, så skal man også interessere sig for indrejsetallet til Danmark.

- Og der er altså sket et markant fald i forhold til, hvor mange asylansøgere, der kommer til Danmark, og der er tale om et fald, som er større end i vores nabolande, siger justitsministeren.

Tilbage i en pressemeddelelse fra daværende justitsminister Karen Hækkerup i september sidste år lød det, at "langt størstedelen" af de asylansøgerne, som kommer til Danmark, ville blive ramt af regeringens stramninger på området.

Stramningerne havde til formål at dæmme op for det voksende antal asylansøgere fra eksempelvis Syrien, der søgte til Danmark.

Senere blev Justitsministeriets vurdering rettet fra "langt størstedelen" til en "betydelig del".

Ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, er den rette betegnelse "en meget lille del".

- Jeg undrer mig over, at regeringen kan indrykke kæmpe avis- og busannoncer, hvor man bilder befolkningen ind, at man har lavet en asylstramning, som har stor effekt på asyltilstrømningen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.