Mettes meninger om Marie

Museumsinspektør viser rundt på udstilling

Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen foran Marie Krøyers selvportræt.

Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen foran Marie Krøyers selvportræt.

SKAGEN:Én gang om måneden frem til jul, viser museumsinspektør Mette Bøgh Jensen rundt i udstillingen MARIE KRØYER – der skal mod til at have talent, som hun har været ansvarlig for. Denne gang er det onsdag den 24. oktober kl. 18.00. Udstillingens titel har samme navn som en bog, Mette netop har skrevet om Marie Krøyer. Der vil derfor blive rig lejlighed til at høre mere om Maries liv og kunst på omvisningen.

Udstillingens titel stammer fra et brevcitat fra maleren Agnes Slott-Møller, der skrev ”der skal mod til at have talent” i et af sine breve til den unge malerspire Marie Triepcke. Den manglende selvtillid var et tilbagevendende tema i de to kvinders livslange brevveksling, og i sidste ende svigtede modet Marie, der aldrig fik sit kunstneriske gennembrud.
”Marie har i mange år været kendt som sin mands P.S. Krøyers smukke hustru og det er først indenfor de sidste 10 år, at hun også er blevet anerkendt for de værker, som hun selv har lavet. Faktisk findes der ikke mange færdige malerier fra hendes hånd, der er langt flere olieskitser og modelstudier, der alle er lavet mens hun fik undervisning på private kunstskoler,” fortæller Mette Bøgh Jensen.
Marie Krøyer stoppede mere eller mindre med at male i midten af 1890’erne og begyndte i stedet at interessere sig for indretning og design. Netop hendes indretning og design er et godt eksempel på, hvordan danske kunstnere også blev inspirerede af den engelske æstetiske bevægelse, hvilket Mette også vil fortælle mere om.
På udstillingen vises der billeder af både Marie og P.S. Krøyer samt to portrætter af Marie Krøyer mens hun opholdt sig i Paris lavet af Michael Ancher, portrætter der aldrig tidligere har været udstillet.
Omvisningen varer ca. 45 min. og er inkl. i entrébilletten.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.