Mexicansk narkobaron dømt for drab er død af Covid-19

Et fremtrædende medlem af narkokartellet Los Zetas er død, efter at han blev smittet med coronavirus.

Et medlem af den kriminelle Los Zetas-gruppe i Mexico er død af Covid-19, efter at være smittet i et fængsel. (Arkivfoto.)

Et medlem af den kriminelle Los Zetas-gruppe i Mexico er død af Covid-19, efter at være smittet i et fængsel. (Arkivfoto.)

GUADALAJARA:En mexicansk narkobaron, der afsonede en lang straf for blandt andet drab, er død af Covid-19.

Det oplyser en officiel kilde mandag.

Moises Escamilla May, også kendt som Gordo May (tykke May, red), var en af lederne af narkokartellet Los Zetas. Han afsonede en straf på 37 år i et fængsel i den vestlige delstat Jalisco.

Han var blandt andet dømt for organiseret kriminalitet, ulovlig våbenbesiddelse og for at have halshugget 12 personer i 2008.

- Han led ikke af nogen sygdomme, men den 6. maj begyndte han at udvise symptomer på vejrtrækningsproblemer, oplyste sundhedsministeriet i Mexico i sidste uge uden at sætte navn på den afdøde.

En dag senere blev han bragt på et hospital, hvor han døde af virussygdommen.

En anonym person fra anklagemyndighedens kontor i Jalisco bekræfter mandag over for AFP, at der er tale om Moises Escamilla May.

Han blev i september 2008 anholdt af det føderale politi sammen med otte andre medlemmer af Los Zetas. Anholdelserne fandt sted i det populære turiststed Cancun, hvor Moises Escamilla May havde sin base.

Flere menneskerettighedsgrupper har advaret den mexicanske regering om risiko for spredning af smitte med coronavirus i landets ofte overfyldte fængsler.

Mexico har registreret omkring 35.000 tilfælde af Covid-19 og næsten 3500 dødsfald.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.