Udland

Mexico anholder frygtet narkobaron

Mexicansk politi anholder en af landets mest eftersøgte personer, narkobaronen Jorge Eduardo Costila Sanchez.

Mexico anholder frygtet narkobaron

En af Mexicos meste frygtede og mest eftersøgte mænd, narkobaronen Jorge Eduardo Costilla Sanchez, er blevet anholdt i den nordøstlige mexicanske delstat Tamaulipas.

Det er angiveligt flådens sikkerhedssoldater, der står bag anholdelsen.

- Vi har anholdt en mand, der har identificeret sig selv som Jorge Eduardo Costilla Sanchez, skriver flåden i en officiel meddelelse.

Jorge Eduardo Costilla Sanchez anses for at være leder af det brutale Gulf-narkokartel, og han har længe været jaget af politiet, der har tilbudt 13 millioner kroner til den eller dem, der gav oplysninger, der kunne føre til hans anholdelse.

Det fremgår ikke præcis, hvor narkobossen blev anholdt. Men delstaten Tamaulipas grænser op til Texas i USA.

I de sidste timer op til Jorge Sanchez anholdelse udbrød der trafikkaos i flere større byer. Politiet siger, at medlemmer af narkokartellet stjal biler og efterlod biler midt på gader og veje for at stoppe trafikken.

Det er en ofte anvendt taktik af narkokartellerne for at forhindre politi og sikkerhedssoldater i at forfølge kartelmedlemmerne.

Gulf-kartellet har længe været en af de stærkeste narkokarteller i Mexico. Dog anses kartellet for at være svækket på det seneste. Især fordi kartellets gruppe af lejemordere kaldet Zetas brød med Gulfkartellet i 2010.

Kartellet tjener enorme beløb på at smugle narko ind i USA.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.