Mexicos centralbankchef vil gå af

Pesoen er faldet dramatisk på grund bekymringer for, hvad USA's næste administration vil betyde for Mexico.

Ritzau
Women walk past a board displaying the exchange rate of Mexican peso against the U.S. dollar at an Afirme bank branch in Monterrey Foto: Reuters/Daniel Becerril
Udland 1. december 2016 18:02

Mexicos centralbankchef, Agustin Carstens, vil forlade sin post i midten af 2017, meddeler han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den mexicanske møntfod, pesoen, er stærkt faldende på baggrund af dyb usikkerhed omkring den mexicanske økonomi. Usikkerheden er opstået efter Donald Trumps sejr ved det amerikanske præsidentvalg.

Den 58-årige Carstens, som er tidligere mexicansk finansminister, har været chef for landets centralbank siden 2010 og er en internationalt respekteret økonom.

Han forlader sin post til juli for at overtage ledelsen af The Bank for International Settlements senere på året. Det siger en talsmand for centralbanken i Mexico City.

Pesoen er faldet dramatisk på grund bekymringer for, hvad Trump som præsident vil betyde for Mexico.

Pesoen faldt yderligere en procent med nyheden om Carstens tilbagetræden næste år.

Det står ikke klart, hvem der kan komme til at overtage efter Carstens.

Fra starten af sin kampagne har Donald Trump haft et meget negativt syn på Mexico. Han lagde ud med at kalde mexicanske immigranter for voldtægtsforbrydere og narkohandlere.

Efterfølgende har han lovet at opsige frihandelsaftalen med Mexico. Han har også lovet at indføre straftold på varer fra Mexico og opføre en flere tusinde kilometer lang mur mellem de to lande.

Muren skal Mexico selv ifølge Donald Trump betale for. Og hvis ikke landet frivilligt lægger de 10 milliarder dollar på bordet, vil Donald Trump beslaglægge mexicanere bosat i USA's pengeoverførsler hjem til Mexico.

Mexico er meget afhængig af eksport til USA, der er modtager af omkring tre fjerdedele af landets eksport.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...