Udland

Mexicos tidligere præsident vil dyrke cannabis

Mexicos enorme narkoproblemer kan løses ved at lovliggøre marihuana, mener Vicente Fox.

Mexicos tidligere præsident vil dyrke cannabis

Den tidligere mexicanske præsident Vicente Fox ønsker at legalisere marihuana.

Derved kan staten overtage en lukrativ forretning fra Mexicos berygtede narkokarteller - og når det bliver lovligt at dyrke planterne med den euforiserende virkning, vil han selv begynde at plante og vande.

- Jeg vil selv dyrke noget. Men naturligvis først når det er lovligt. Jeg kan gøre det selv, siger den tidligere konservative statsleder fra sit landsted i San Francisco del Rincon.

Fox, tidligere topchef hos Coca-Cola og præsident fra 2002 til 2006, overraskede mange, da han som en af de første indflydelsesrige personer opfordrede til at legalisere ulovlige stoffer med den begrundelse, at det er den eneste måde at bryde voldsspiralen i landet på.

Siden hans afløser på præsidentposten, Felipe Calderon, i 2006 intensiverede indsatsen mod narkokartellerne, er mindst 70.000 mennesker omkommet i narkokrigen.

- Mexico skulle blive autoriseret producent og eksportere marihuana til steder, hvor det allerede er legalt, siger Fox, der er med i en gruppe af tidligere politiske ledere i Latinamerika, som taler for at gøre marihuana lovligt.

USA, der er den største aftager af narko produceret i landene syd for den amerikanske grænse, er afvisende over for forslaget.

- Mexicos enormt store problemer - vold, kriminalitet og narko - kan løses ved at lovliggøre stofferne. Forsøg på at løse problemet med undertrykkelse og vold skaber endnu mere vold, siger Vicente Fox.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.