Lokalpolitik

MF’er kræver undersøgelse af Musikkens Hus

Per Clausen vil have placeret et ansvar - formand for styregruppen mener ikke, det er nødvendigt

Fol­ke­tings­med­lem for En­heds­lis­ten Per Clau­sen kræ­ver en un­der­sø­gel­se af, hvad han kal­der mu­sik­hus-skan­da­len.

Fol­ke­tings­med­lem for En­heds­lis­ten Per Clau­sen kræ­ver en un­der­sø­gel­se af, hvad han kal­der mu­sik­hus-skan­da­len.

AALBORG:Der skal laves en tilbundsgående undersøgelse af forløbet med Musikkens Hus, og der skal placeres et ansvar. Det kræver Enhedslistens nordjyske folketingsmedlem Per Clausen. Han har sendt et brev til borgmester Henning G. Jensen (S), kulturminister Brian Mikkelsen (K) og videnskabsminister Helge Sander (V), hvor han kalder sagen for musikhus-skandalen Desuden vil han vide, hvem der skal betale for gildet. - Man siger at det har været en farce, og så siger de samme politikere, der har været ansvarlige for farcen, at de nu vil gøre det på en anden måde. Per Clausen mener ikke, at det er nok at erkende, at der har været tale om et farceagtigt forløb. - Det er for nemt at slippe om ved det, og det giver ingen sikkerhed for, at man bliver bedre til det fremover. Dilettantisk forløb Selv tør han ikke pege på, hvem der sidder med ansvaret for, at vinderforslaget til Musikkens Hus ikke bliver realiseret. - Det tør jeg ikke sige, men her i Aalborg må det være borgmesteren, der har det overordnede ansvar. Til gengæld vil han godt sige, hvad han mener om den måde, som projektet har været kørt på. - Det har været gennemført dilettantisk. Man tager et tilbud fra østrigsk arkitekt firma, og ingen er klar over, om det er realistisk at gennemføre det. Borgmester Henning G. Jensen har ingen kommentarer til kravet fra Per Clausen. - Jeg har ikke fået noget brev fra Per Clausen overhovedet, og før jeg får det, så har jeg ikke nogen kommentarer, siger han. Formand for styregruppen for Musikkens Hus i Nordjylland og teknisk rådmand, Henrik Thomsen (SF), mener ikke, at en undersøgelse af forløbet er nødvendig. - Det synes jeg egentlig ikke, at der er grund til at lave en undersøgelse af. Man skulle have sagt, at der ikke var penge til at lave det byggeri, men det var der ikke nogen, der sagde, siger Henrik Thomsen. Han mener ikke, at en undersøgelse vil bringe nyt til torvs. - Jeg kan slet ikke se, hvem det vil interessant for, siger Henrik Thomsen. Med hensyn til, hvem der skal betale det beløb, der er tabt på projektet, siger han. - Det beløb bliver fordelt efter en forhandling mellem de to bygherrer.