Danmark

MGP-deltagelse er et projekt for hele familien

Det kræver mange kræfter og gode planlægningsevner for forældrene, når ens barn deltager i MGP.

Lørdag aften er det børnenes tur til at afholde Melodi Grand Prix, når det store MGP-show løber af stablen i Aalborg.

Men det er ikke kun de 10 deltagere på scenen, som har brugt massevis af tid på konkurrencen. Også de enkelte deltageres familier har været meget involveret i projektet. Det forklarer en af deltagernes far Martin Thorborg.

- MGP har fyldt næsten alt hjemme hos os de seneste fire måneder. Der har stort set ikke været andet på programmet.

- Det er en kæmpe ting for vores datter og hele familien, siger Martin Thorborg, som er iværksætter og stifter af hjemmesiderne Jubii og Amino.dk.

Hos Danmarks Radio er man klar over, at MGP kan være en stor mundfuld. Derfor er det vigtigt for børnene, at de passer lektier og interesser ved siden af MGP.

- Det er en lang proces, som starter i efteråret. Vi holder møder med familierne, hvor vi fortæller forældrene, at de har en stor opgave foran sig. Det er vigtigt, at deltagerne har et normalt børneliv ved siden af MGP, siger souschef hos DR B&U Rasmus Ladefoged.

Det er ikke kun op til lørdagens show, at Emma Roses familie har kunne mærke, at MGP fylder meget. Kalenderen for 2015 kan nemlig blive fuldt booket med op til 25 optrædener for deltagerne efter showet.

- Det er umuligt at lægge planer for resten af året, fordi Emma Rose og de andre deltagere skal give koncerter i hele landet. Vi ved ikke hvor mange endnu, fordi det afhænger af, hvilken placering hun får, siger Martin Thorborg.

Selvom deltagelsen i MGP betyder fravalg og nedprioriteringer for Emma Roses familie, så er hendes far stadig glad for de oplevelser, som det store show kaster af sig.

- Det hele kan komme til at lyde negativt, men sådan skal det slet ikke forstås. Det er en super fed oplevelse for hele vores familie, og det er alle udfordringerne værd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.