Dødsfald

Michael Bundesen fra Shu-bi-dua er død

Han var forsanger i Shu-bi-dua igennem årtier. Michael Bundesen sov søndag stille ind. Han blev 71 år.

Arkivfoto: Klaus Madsen

Arkivfoto: Klaus Madsen

DANMARK:Michael Bundesen, der var frontmand i det danske band Shu-bi-dua, er død efter et kort sygdomsforløb.

Det oplyser familien i en pressemeddelelse. Michael Bundesen blev 71 år.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Michael Bundesen sov stille ind søndag aften i sit hjem i Gentofte.

Her var han omgivet af sin nærmeste familie.

- Det er med en ufattelig sorg, at vi kan meddele, at vores far, Michael Bundesen, efter kort tids kræftforløb, er afgået ved døden, hedder det i meddelelsen, hvor hans børn Nanna Bundesen og Nicolaj Bundesen står som afsendere.

Familien tilføjer, at den vil "udbede sig ro til at bearbejde sorgen, og det kæmpe savn, Michael efterlader i vores alles hjerter".

Efter Michael Bundesens eget ønske vil kun de allernærmeste blive inviteret med til bisættelsen.

- Selv om det varmer at tænke på, hvor mange danskere han har betydet noget for, appellerer vi til, at dette ønske respekteres, skriver familien.

Det er efterhånden knap ti år siden, at Michael Bundesen måtte stoppe som forsanger i det populære danske popband Shu-bi-dua.

Efter to blodpropper i hjernen måtte han erkende, at alting har en ende - også tilværelsen som frontmand i et af landets mest populære bands.

Michael Bundesen nåede i sit 71-årige liv at sætte et stort aftryk på den danske musikscene, som han for alvor var med til at præge, efter at han i 1973 var med til at danne Shu-bi-dua.

Og det var ikke tilfældigt, at Michael Bundesen fik en karriere på scenen. Han var således blot 14-15 år, da han første gang stod foran et publikum.

Stedet var Place Pigalle på Dyrehavsbakken, og ved klaveret sad en lige så ung Tommy Seebach. På guitar var Claus Asmussen, som han mange år senere kom til at spille sammen med i Shu-bi-dua.

For Michael Bundesen stod målet lysende klart. Han ville være den danske Elvis Presley.

Bundesen debuterede i 1973 i radioen med Shu-bi-dua med nummeret "Fed rock".

Det skulle blive startskuddet på en hitparade fra bandet, der strakte sig over flere årtier.

Og det var altid Michael Bundesen, der stod forrest på scenen og lagde stemme til Shu-bi-duas finurlige tekstunivers i sange som "Vuffelivov", "Hvalen Hvalborg", "Står på en alpetop" og mange, mange flere.

Efter en menneskealder på scenen blev Michael Bundesen i 2011 tvunget til at stoppe sin musikalske karriere.

To blodpropper i hjernen gik alvorligt ud over hans førlighed, men Michael Bundesen opgav aldrig drømmen om at vende tilbage til rampelyset.

Det fortalte han i 2019 i forbindelse med sin 70-års fødselsdag.

- Jeg drømmer om en dag at få lov at stå på scenen igen. Jeg ved ikke i hvilken form - det kunne være i et mindre regi end Shu-bi-dua og på lidt mindre spillesteder, hvor der er lidt mere underholdning inde over, så jeg også snakker til publikum og fortæller historier.

- Så ville jeg både synge Shu-bi-dua og nogle af de sange af andre kunstnere, der har betydet noget for mig gennem livet, sagde Michael Bundesen dengang.

Selv om to blodpropper bremsede Michael Bundesen musikalske karriere i 2011, fik han dog en enkelt gang siden lov til at være på scenen med Shu-bi-dua.

Det skete, da han sammen med bandets øvrige medlemmer modtog æresprisen ved Danish Music Awards i 2013.

På scenen kunne man se en tydeligt bevæget Michael Bundesen modtage prisen og publikums store hyldest.

Shu-bi-dua blev dannet i 1973 og har været et af de mest sælgende danske bands nogensinde. Shu-bi-dua nåede at udgive 18 studiealbum og flere opsamlings- og livealbum.

De fleste danskere kan således i dag synge med på sange som "Den røde tråd", "Hvalen Hvalborg" og "Sexchikane" og mange, mange andre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.