Michael Jacksons stryger til tops i Storbritannien

Et nyt album fra den afdøde Michael Jackson indtager førstepladsen på den britiske albumhitliste.

Udland 19. maj 2014 00:31

Otte hidtil ikke-udgivede sange fra pop-legenden Michael Jackson har væltet alle konkurrenter af pinden i Storbritannien, hvor den afdøde amerikaner indtager førstepladsen på albumhitlisten fem år efter sin død.

"Xscape", som er navnet på albummet, indeholder otte sange, som er indspillet mellem 1983 og 1999, men som er blevet fravalgt til Michael Jacksons tidligere album. En række fremtrædende producere har arbejdet med numrene.

En af dem er Timbaland, der har haft fingrene i flere af albummets gamle numre, mens det er grammy-vinderen Rodney Jerkins, der står bag både den originale titelsang "Xscape" og genindspilningen til det nye album.

Albummet er Michael Jacksons tiende album, der topper den britiske albumhitliste og det andet album, der er udgivet efter hans død i 2009.

I 2010 udkom albummet "Michael", men kritikerne synes at være enige om, at det nye "Xscape" overgår sin forgænger.

- Det er noget fuldstændig andet end "Michael". Frem for at bruge fragmenter eller delvise idéer fokuserer det på sange, som Michael Jackson selv arbejdede igennem fra start til slut, skriver anmelderen Ben Greenman fra magasinet New Yorker.

Det nye album indeholder også en sang om seksuelt misbrug af børn - et emne, der plettede popkongens ry, selvom han i 2005 blev frifundet for anklager om seksuel krænkelse af mindreårige.

Michael Jackson har - indtil videre - solgt over en milliard album på verdensplan.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...