Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace

Michael Kors, der især er kendt som producent af håndtasker, erhverver sig mere glamour med købet af Versace.

Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 milliarder euro (op mod 14 milliarder kroner). Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 milliarder euro (op mod 14 milliarder kroner). Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 milliarder euro. Det svarer til op mod 14 milliarder kroner.

Michael Kors, der især er kendt som producent af håndtasker, erhverver sig mere glamour med købet af Versace. Versace-familien ejer i dag 80 procent af modehuset, mens 20 procent ejes af det private børsmæglerfirma Blackstone.

Versace-familien vil fortsat spille en rolle i selskabet, skriver Bloomberg.

Versace, der er kendt for dets glamourøse design, er et af de få stærkt eftertragtede italienske familieejede modebrands.

- Vi mener, at styrken hos Michael Kors og Jimmy Choo og erhvervelsen af Versace bringer os i en stærk position, hvor vi i en årrække frem kan tjene stort og øge væksten, siger John Idol, som er administrerende direktør i Michael Kors.

Michael Kors Holdings Ltd. har i længere tid været på udkig efter et selskab, som skal styrke dets position i konkurrencen med rivaler som Louis Vuitton.

Aftalen om købet kommer, efter Michael Kors også har købt skoproducenten Jimmy Choo.

Også andre i modebranchen forsøger at styrke salget gennem opkøb.

Modehuset Tapestry, der tidligere var kendt som Coach, ejer i dag Stuart Weitzman, og det erhvervede sig sidste år Kate Spade.

Michael Kors planlægger at øge Versaces globale salg til to milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) på verdensplan og øge antallet af butikker til 300 fra omkring 200 i dag.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.