Michael Laudrup om skattesag: Jeg er uskyldig

Swansea-manageren skriver i en mail til Ritzau, at han er uskyldig i meget omtalt skattesag fra Holland.

Michael Laudrup om skattesag: Jeg er uskyldig

Michael Laudrup er godt og grundig træt af, at en skattesag fra danskerens tid i Ajax Amsterdam i slutningen af 1990'erne i disse dage er blevet meget omtalt i medierne.

Det sker, efter at Ajax indrykkede en annonce i en hollandsk avis, hvor klubben beder Michael Laudrup om at møde op i retten i Amsterdam 29. august. Klubben mener, at Laudrup mangler at betale et millionbeløb tilbage i skat.

I en mail til Ritzau skriver Laudrup - som i 1997/98-sæsonen spillede i Ajax efter skiftet fra japanske Vissel Kobe - at han er uskyldig i skattesagen.

Se ordlyden af hele Laudrups mail her:

- Jeg har i de seneste dage i danske medier været meget omtalt i forbindelse med en sag, der startede i Holland for nu snart mere end 12 år siden, og som har sine rødder i nogle transfers med fodboldklubben Ajax, de involverede spillere samt spillernes rådgivere.

- De skete transfers fandt sted i slutningen af 90'erne. Min transfer til klubben var en af dem.

- Sagen startede i 2001, hvor de hollandske skattemyndigheder besluttede sig for at ransage flere kontorer og hjem.

- Fodboldklubben Ajax Amsterdam fik ransaget alle sine kontorer, og vigtige personer i klubben fik ransaget deres hjem. Det samme gjorde agenterne og spillerne. Inklusiv jeg selv.

- Den gang kunne jeg se mig selv "tværet" ud på to forsider i danske medier med billeder, der så ud som om, at jeg var ved at bryde sammen. Det var jeg ikke, for jeg følte ikke, at jeg havde noget at være bange for, da jeg ikke havde gjort noget ulovligt.

- Igennem et par år gennemgik den hollandske anklagemyndighed papirerne for til sidst at fastslå, at der ikke var belæg for en straffesag mod nogen af de sigtede.

- Der var til gengæld belæg for en skattesag, men kun mod klubben Ajax Amsterdam. Alle andre, det vil sige medarbejdere hos klubben, spillere og rådgivere, slap for yderligere tiltale.

- Et par år senere indgik klubben Ajax Amsterdam og myndighederne et forlig og klubben betalte en bøde.

- Men nu, otte år(!) senere, kommer en ny Ajax bestyrelse og prøver åbenbart at få nogle penge tilbage.

- Jeg skriver åbenbart, da jeg ikke ved andet, end at Ajax har indrykket en annonce i en hollandsk avis for at få fat i mig!

- En professionel fodboldklub, der leder efter en person, som er træner i verdens mest sete fodboldliga. Hvad sker der lige her?

- Som sagt så ved jeg ikke mere på nuværende tidspunkt, men til danske medier kan jeg kun sige, at alle sten, eller rettere papirer, er vendt i denne sag, så "afsløringerne" er altså kendt i forvejen. Og har været det i 8-10 år!

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.