Michael Phelps misser OL-guld i 100 meter butterfly

Michael Phelps har nu vundet 27 OL-medaljer, men den seneste er en for ham sjælden sølvmedalje.

SWIMMING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

SWIMMING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

Den amerikanske svømmer Michael Phelps kan stoppes i det olympiske bassin i Rio.

Det beviste Joseph Schooling fra Singapore natten til lørdag dansk tid i 100 meter butterfly, som han vandt i tiden 50,39 sekunder, hvilket er olympisk rekord. Efterfølgende var han nærmest benovet over at have vundet.

- Det har været en kæmpe ære at svømme med så dygtige svømmere.

- Efter løbet sagde Phelps til mig, at jeg havde svømmet et godt løb. Jeg spurgte ham, om han ville tage fire år til, men det ville han absolut ikke, selv om det kunne være sjovt. Det har været sjovt at konkurrere mod ham, siger den overraskende guldvinder.

Fænomenet Phelps måtte nøjes med en noget så sjældent som tredelt andenplads sammen med sydafrikaneren Chad le Clos og ungareren Laszlo Cseh. De kom alle i mål i tiden 51,14 sekunder.

Phelps har nu vundet 27 olympiske medaljer, og 22 af dem er af guld, tre af sølv og to af bronze.

Fra semifinalen var Phelps kommet videre på femtebedste tid, da han svømmede semifinalen blot en halv time efter, at han natten til fredag vandt guld i 200 meter individuel medley.

Femtepladsen betød, at han svømmede sølvet i butterfly hjem fra bane 2. Han kom skidt fra start og vendte blot som nummer seks, før han svømmede sig frem gennem feltet.

Tidligere ved OL har han ud over medley-sølvet vundet guld i to holdkapper samt i 200 meter butterfly.

Michael Phelps er højst sandsynligt en del af den amerikanske 4 x 100 meter medley-holdkap, og i så fald får han mulighed for at hente endnu en olympiske medalje.

Hos kvinderne vandt Katinka Hosszu sin fjerde medalje i Rio, men modsat de første tre var medaljen i 200 meter rygsvømning ikke af guld.

Hosszu førte ellers hele vejen, men på den sidste meter blev hun overhalet af amerikaneren Maya Dirado, som var seks hundrededele af et sekund hurtigere.

I herrernes 50 meter fri vandt den 35-årige amerikaner Anthony Ervin overraskende guld, da han var en sølle hundrededel af et sekund hurtigere end den forsvarende OL-guldvinder, Florent Manaudou.

Ervin vandt senest OL-guld i 2000 i Sydney.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.